StoryEditor

Ako minister neskončím, nemám dôvod. Kaliňák obvinil novinárov, že sa spreneverili

01.12.2016, 09:31
Autor:
TASRTASRlmlm
Minister počas brífingu na viacero otázok odpovedať nechcel, novinárom odkázal, že sa nechali spreneveriť.

Minister vnútra Robert Kaliňák na brífingu vyhlásil, že zo svojej pozície kvôli kauze Bašternák neodstúpi.

"Vo voľbách som dostal dôveru od ľudí, ktorú musím napĺňať. A moje zotrvanie záleží aj od premiéra Roberta Fica a koaličných partnerov. Pokiaľ budem mať dôveru od premiéra, budem svoju funkciu vykonávať," povedal Kaliňák.

"Nechali ste sa spreneveriť"

Minister počas brífingu na viacero otázok odpovedať nechcel, novinárom odkázal, že sa nechali spreneveriť, čím narážal na kauzu okolo smsiek, ktoré zverejnil kontroverzný podnikateľ Marián Kočner.

Počas brífingu Kaliňák obhajoval aj ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka v kauze predražených nákupov.

Podľa ministra vnútra sa pri takýchto akciách veľmi málokrát stane, že sa rozpočet neprekročí.

"Hlávková spochybňovala, či projekty boli efektívne, vy novinári ste z toho urobili predražené nákupy," reagoval Kaliňák. 

Kaliňák dnes predstavil rozpočtové priority na rok 2017 a ďalšie roky. V oblasti polície štát rozbehne rozsiahly program obnovy policajných budov prvého kontaktu.

Bolo viacero výhrad k stavu týchto budov, ktoré často majú mimoriadne nevyhovujúce podmienky, nielen pre prácu policajtov, ale aj pre občanov,“ vysvetlil šéf rezortu.

Kaliňák reagoval aj na otázku, ako hodnotí výrok premiéra na adresu niektorých novinárov, že sú špinavé protislovenské prostitútky." "Pán premiér mal absolútnu moc a neurobil nič, aby obmedzil slobodu médií. A mohol, nič mu v tom nebránilo," povedal minister.

Minister predstavil priority

Pri rekonštrukcii chce ministerstvo využívať vlastné kapacity na výrobu plastových okien vo Svidníku. Plánuje rozbehnúť aj drevársku výrobu, nakoľko kapacity Zboru väzenskej a justičnej stráže, od ktorého odoberajú nábytok a vybavenie interiérov nepostačujú.

Prevádzka by mala vzniknúť v časti Slovenska s najvyššou nezamestnanosťou a poskytnúť prácu niekoľkým desiatkam dlhodobo nezamestnaných.

Ministerstvo bude pokračovať aj v budovaní klientskych centier. Po veľkom klientskom centre v Bratislave, by podobné malo pribudnúť v Žiline a neskôr aj v ďalších krajských mestách.

Kaliňák informoval, že v Žiline sa štátu podarilo získať priestory s rozlohou 11-tisíc štvorcových metrov za približne sedem miliónov eur. „Verím, že to bude zásadným príspevkom k skvalitneniu služieb pre občanov,“ uviedol minister.

01 - Modified: 2024-04-24 14:14:11 - Feat.: - Title: Vláda potvrdila ďalšie dve opatrenia, do konca volebného obdobia potrebuje nájsť takmer štyri miliardy eur 02 - Modified: 2024-04-25 12:55:30 - Feat.: - Title: Bude Fico mobilizovať zdroje z dôchodkových úspor? 03 - Modified: 2024-04-23 06:51:33 - Feat.: - Title: Štát hospodáril nad očakávania. V Únii však stále patríme k hriešnikom, pripísali sme si smutné prvenstvo 04 - Modified: 2024-04-04 14:10:07 - Feat.: - Title: Rozpočtová rada počíta s infláciou pod tri percentá, očakáva vyšší rast ekonomiky 05 - Modified: 2024-03-17 14:16:37 - Feat.: - Title: Kováčik pre HN: Iba športový úspech dnes už sponzorom nestačí. Investičný dlh sme ešte nedobehli
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 14:45