StoryEditor

Je to ničota a politickí cirkusanti. Nič lepšia ako táto koalícia neexistuje, vyhlásil Fico

12.01.2017, 13:42
Autor:
TASRTASR

Koalícia je funkčná a stabilná, na predčasné voľby nie je dôvod. Vyhlásil to na dnešnej tlačovej konferencii koalície v Národnej rade SR predseda vlády a Smeru-SD Robert Fico. "Dôverujeme si, rešpektujeme a sme pripravení spoločne veľmi tvrdo pracovať. Sme partia, kde platí slovo," povedal.

Vládna koalícia sa podľa jeho slov zaviazala udržať v krajine stabilitu a opatreniami v prospech ľudí postaviť hrádzu extrémizmu. Odmieta reči o predčasných voľbách.

"Na takéto úvahy nie je žiadny dôvod, je to umelá bublina, ktorú sa niekto snaží vytvoriť," povedal Fico.

"To je ničota, to je alternatíva chaosu a nenávisti"

Tieto reči šíria podľa neho opozičné strany, ktoré označil za ničotu.

"O predčasných voľbách hovoria tí, ktorí dnes nepredstavujú žiadnu alternatívu. To je ničota, to je alternatíva chaosu a nenávisti. Ľudia, ktorí sa na ničom nevedia dohodnúť. Toto nemôže byť alternatíva stabilnej vládnej koalície, ktorá vznikla na základe výsledkov demokratických parlamentných volieb," zdôraznil Fico.

Odpoveďou extrémistom, bláznom a polobláznom v slovenskej politike má byť podľa neho zmysluplný program a konkrétne výsledky. To podľa Fica vláda verejnosti ponúka.

Fico hovoril tiež o viacerých prioritách, ľavicových opatreniach, ktoré pre ľudí chystajú jeho ministri. V súvislosti s bezpečnostnou situáciou je podľa Fica na čase uvažovať napríklad o spoločnej európskej armáde.

Posilniť by sa mala podľa premiéra aj akcieschopnosť našej armády aj podmienky, v ktorých pracuje Policajný zbor. "Slovensko dnes musí byť schopné chrániť svoje hranice a garantovať bezpečnosť ľudí v ich domovoch," uviedol jednu z priorít tohto roka.

"Týmto trom politickým stranám sa podarilo postaviť vládu, za ktorú sa Slovensko nemuselo hanbiť," povedal predseda Národnej rady SR a SNS Andrej Danko aj v súvislosti so slovenským predsedníctvom v Rade Európskej únie. Koalícia chce podľa neho viac rozvíjať sociálny pilier a počúvať ľudí a ich problémy.

"Táto vláda je stabilná, rokovania Národnej rady prebiehajú hladko, pretože sú všetky veci vopred konzultované na úrovni vlády, a čo je najdôležitejšie, že ľudí nezaťažujeme konšpiráciami, ale že veľmi citlivo vnímame, že ľudia majú právo mať sa lepšie a chceli by sme k tomu prispieť," doplnil šéf národniarov.

Prebieha diskusia o činnosti Policajného zboru

Podpredseda parlamentu a šéf Mosta-Híd Béla Bugár vyzdvihol priority jeho strany, ktorými sú právny štát, regionálny rozvoj, menšinové práva a občianska spoločnosť.

Volá aj po zmene spôsobu výberu policajného prezidenta. Danko potvrdil, že prebieha diskusia o činnosti Policajného zboru aj o zlepšení podmienok vyšetrovania.

Bugár avizuje aj prijatie tzv. protikorupčnej doložky k zákonom.

"Aby sme zmenšili priestor pre korupciu," vysvetlil s tým, že chce riešiť aj postihovanie internetovej kriminality.

Na zreteli bude mať jeho strana aj zdravší život ľudí v regiónoch, ochranu životného prostredia, mieni meniť stavebný zákon. Ocenil, že v koalícii platia dohody. "Na čom sa dohodneme, to sa v Národnej rade zrealizuje a to je pre nás najdôležitejšie," uzavrel.

01 - Modified: 2024-04-25 21:58:47 - Feat.: - Title: Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, obvinil ho bývalý koaličný partner 02 - Modified: 2024-04-24 14:48:33 - Feat.: - Title: Manažment telerozhlasu vníma krok vlády ako snahu ovládnuť inštitúciu 03 - Modified: 2024-04-24 14:11:22 - Feat.: - Title: PS kritizuje zákon o telerozhlase, hovorí o účelových zmenách 04 - Modified: 2024-04-23 12:21:55 - Feat.: - Title: Gašpar považuje Harabina za odborníka. Tvrdí však, že zhoda v koalícii bude problematická 05 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 16:57