Marian Kotleba.HN/Peter Mayer
StoryEditor

Kotleba šíri správu o znásilnení vo vlaku, polícia to vyvracia

15.02.2017, 15:07
Kotlebovci si aj napriek záznamom polície stoja za svojím tvrdením.

Predseda extrémistickej ĽSNS Marian Kotleba zrejme nehovoril pravdu. Na utorkovej tlačovej besede upozorňoval, že v pondelok malo vo vlaku na trati medzi Budapešťou a Berlínom, ktorý prechádza aj cez Slovensko, dôjsť k pokusu o znásilnenie. Údaje z polície aj Železničnej spoločnosti Slovensko však hovoria niečo iné. Ako prvá na nezrovnalosti poukázala RTVS.

Podľa Kotlebu sa pokúsila skupina neprispôsobivých občanov znásilniť cestujúcu. Kotlebovým tvrdeniam však odporujú oficiálne záznamy. „Žena uviedla, že sa jej spiacej niekto dotkol, nešlo však o dotyky sexuálneho charakteru, že sa len veľmi preľakla a vyhľadala pomoc. Opakovane uviedla, že je v poriadku, nič jej nechýba a nechce podať žiadne oznámenie a chce cestovať ďalej do Hamburgu,“ povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková podľa ktorej ženu po dohode s vlakvedúcim usadili k inej žene v blízkosti služobného oddielu.

Informáciu ďalej spresňuje aj Železničná spoločnosť Slovensko. Podľa nej išlo o pokus o krádež. Páchatelia mali nastúpiť na trase medzi maďarským Szobom a Štúrovom. „Nešlo teda o pokus o znásilnenie, ale o pokus o krádež, ktorý sa odohral možno ešte na území Maďarskej republiky,“ povedal hovorca ŽSSK Tomáš Kováč.

Kotlebovci si však aj napriek záznamom polície stoja za svojím tvrdením. „Vychádzali sme z tvrdení, ktoré nám poskytli členovia vlakovej čaty. Tí si, samozrejme, želali zostať v anonymite,“ povedal pre HN podpredseda ĽSNS Milan Uhrík. Nepovedal však, či si tvrdenie posádky vlaku nejakým spôsobom overovali a či sa ho dozvedel priamo Kotleba, alebo sa k vedeniu strany dostalo len sprostredkovane.

01 - Modified: 2024-04-22 12:33:00 - Feat.: - Title: Bývalý český poslanec Feri pozná trest za znásilnenie. Vo väzení si odsedí roky 02 - Modified: 2024-04-10 11:11:16 - Feat.: - Title: NIE znamená NIE. Česi schválili redefiníciu znásilnenia, pomôže obetiam trestných činov 03 - Modified: 2024-04-10 11:02:30 - Feat.: - Title: Nie znamená nie. Českí poslanci schválili redefiníciu znásilnenia, pomôže obetiam trestných činov 04 - Modified: 2024-04-07 19:05:34 - Feat.: - Title: Tragédia na železničnej trati. Vlak zrazil chodca za Ložínom smerom na Bánovce nad Ondavou 05 - Modified: 2024-03-30 10:29:00 - Feat.: - Title: Tragédia na koľajniciach. Polícia preveruje okolnosti nehody, pri ktorej vlak zachytil ženu v Kremnici
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 08:20