StoryEditor

Trináste platy, či nižšie dane a odvody. Danko chce silný sociálny štát

08.04.2017, 08:00
Autor:
hašhaš
Slávnostný snem Slovenskej národnej strany na venoval tomu, ako má vyzerať krajina po roku 2020.

"Slovenská národná strana prijala víziu, kde sme schválili víziu silného sociálno-trhového Slovenska," vyhlásil na tlačovej konferencii predseda SNS Andrej Danko. 

SNS hovorí o prehĺbení sociálneho piliera. "Rozhodli sme sa prehlbovať víziu silného sociálneho štátu, sociálneho trhového hospodárstva," povedal Danko.

A popísal detaily. "Trinásty plat pre každého robotníka, zamestnanca v štátnej aj súkromnej správe a čo najnižšie daňové a odvodové zaťaženie pre podnikateľov a zamestnávateľov," popísal. "Ja snívam o tom, že raz to bude povinné pre každého zamestnávateľa," povedal Danko.

Danko hovoril aj o výhodách pre zamestnávateľov, ktorí trináste a štrnáste platy zavedú. "Ak sa tešíme z vysokého HDP, tak to musíme pretavovať do života," vysvetlil svoj postoj.

"My sme sa naučili mať z komunizmu a socializmu taký komplex. Bojíme sa si dať viac na mzde, bojíme sa hovoriť, že treba skracovať pracovný čas, bojíme sa hovoriť o tom, že by si ľudia zaslúžili väčšiu dovolenku. Prečo? Pretože máme komunistický komplex," vyhlásil Danko.

"Prečo by ľudia mali mať len stravné lístky? Prečo by nemali mať aj cestovné šeky?" pýta sa predseda SNS.

"Radšej by som sa nehral na verejnoprávnosť RTVS a zrušil všetky koncesie a hlásim sa k štátnej televízii," povedal Danko. 

Danko je za to, aby mal štát oveľa sinejšie nástroje v prokuratúre či polícii. "Aby dokázal zabrániť tomu, že sa k riadeniu štátu dostanú niektorí narušení jedinci," vysvetlil. 

Slovenská národná strana pripravuje zmeny v oblasti kúpeľníctva a daňové stimuly a pripravuje ústavný zákon na ochranu pôdy. Kriticky sa Andrej Danko vyjadril aj aplikácii Uber, ktorá "okráda našich taxikárov." 

"Národná politika sa nerobí nosením vysokých čižiem a rezaním vľavo, vpravo, rúbaním do krve," povedal Danko. Ten, kto podporuje takúto politiku, musí byť podľa Danka zastavený. "Ukázali sme, že robíme vlasteneckú politiku, ktorú budeme prehlbovať," tvrdí. 

01 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 02 - Modified: 2024-04-18 09:29:58 - Feat.: - Title: Ide o významný posun. Dôchodcovia ocenili návrh SNS ohľadom prenosu rekreačných poukazov seniorom 03 - Modified: 2024-04-18 11:20:24 - Feat.: - Title: VIDEO Huliak chce dokázať, že CO2 prospieva rastlinám. Zapálil si cigaru v priestoroch parlamentu, je to však zakázané 04 - Modified: 2024-04-13 09:55:50 - Feat.: - Title: Návrh z dieľne SNS: Poslanci chcú, aby mohli zamestnanci rekreačný poukaz preniesť na rodiča 05 - Modified: 2024-04-11 22:11:54 - Feat.: - Title: Ak nesplnia nové pravidlá, skončia. Národniari posielajú do parlamentu kontroverzný návrh o mimovládkach
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 09:34