Vľavo nový minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD) a vpravo bývalý minister školstva Daniel Bútora. FOTO: TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Učitelia očakávajú, že Drucker stabilizuje rezort školstva a naplnia sa jeho priority

27.10.2023, 13:05
Autor:
TASRTASR

Slovenská komora učiteľov verí, že jeho priority, ako napríklad platy učiteľov či inklúzia, sa pretavia aj do konkrétnych formulácií v programovom vyhlásení vlády a budú naplnené.

Slovenská komora učiteľov očakáva, že nový minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD) stabilizuje rezort školstva, ktorý podľa nich dlhodobo vykazuje problémy v oblasti kvality vzdelávania učiteľov.

Verí, že jeho priority, ako napríklad platy učiteľov či inklúzia, sa pretavia aj do konkrétnych formulácií v programovom vyhlásení vlády a budú naplnené. Informuje o tom na svojom webe.

"Školstvo potrebuje vplyvného krízového manažéra s úplnou podporou premiéra a ministra financií," uviedla SKU. Bude však optimistická až vtedy, keď sa strane Hlas-SD podarí presadiť rozpočtové opatrenia, ktoré posunú učiteľov na úroveň iných vysokoškolských profesií a zabezpečia dostatočnú podporu v školách.

Komora učiteľov sa zároveň obáva sporov, čo sa týka zvyšovania podielu HDP do školstva v neprospech učiteľov. Uviedla to vzhľadom na fakt, že Drucker je nominant inej politickej strany ako minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SD).

Drucker v uplynulých dňoch uviedol, že považuje ministerstvo financií za profesionálnu organizáciu. Deklaroval, že sa bude snažiť pre rezort školstva vyrokovať čo najviac.

V súvislosti s komunikáciou by sa SKU rada dočkala profesionálneho manažmentu, odborných nominácií s transparentnými výberovými konaniami, napríklad na posty priamo riadených organizácií a riaditeľov odborov ministerstva. Dodala, že je unavená z politických a nekompetentných nominácií a následného neodborného zasahovania do práce škôl.

01 - Modified: 2024-04-26 15:43:39 - Feat.: - Title: Národná banka testovala žiakov. Výsledky sú zlé, peniazom nerozumejú 02 - Modified: 2024-04-21 12:28:04 - Feat.: - Title: PS možno Rašiho ako šéfa parlamentu nepodporí, Drucker odmieta spory v koalícii 03 - Modified: 2024-04-16 15:10:56 - Feat.: - Title: V Česku je málo študentov učiteľstva, minister volá po spoločenskej objednávke 04 - Modified: 2024-04-11 07:21:41 - Feat.: - Title: Šéf aliancie Forró rokoval s ministrom školstva Druckerom 05 - Modified: 2024-04-09 07:53:03 - Feat.: - Title: Druckerov rezort poskytne vysokým školám financie na bezpečnostné audity
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 16:13