StoryEditor

Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty

11.04.2024, 13:46
Autor:
TASRTASR

Hnutie Slovensko skritizovalo, že ministerka zastavila reformu, ktorá mala zaviesť maximálne čakacie lehoty na operácie. Kritizuje ju aj v súvislosti s jej krokmi pri kategorizácii nemocníc.

Hnutie Slovensko chce v parlamente podať návrh na odvolanie ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD).

Tvrdí, že počas svojho pôsobenia neurobila nič pre pacientov a robí len kroky v prospech súkromnej investičnej skupiny Penta. Zástupcovia hnutia o tom informovali na štvrtkovom tlačovom brífingu.

"Neurobila nič pre pacientov"

"Táto žena neurobila za pol roka nič v prospech pacientov a všetko v prospech Haščáka a Penty. Preto podáme návrh na jej odvolanie," uviedol líder hnutia Igor Matovič. Verí, že návrh na odvolanie podporia aj opozičné Progresívne Slovensko a KDH.

Hnutie skritizovalo, že ministerka zastavila reformu, ktorá mala zaviesť maximálne čakacie lehoty na operácie. Kritizuje ju aj v súvislosti s jej krokmi pri kategorizácii nemocníc.

Poslanec parlamentu a exminister zdravotníctva Marek Krajčí poukázal napríklad na preradenie Nemocnice Bory do vyššej kategórie či podpísanie dodatku s nemocnicou v Spišskej Novej Vsi. Ten podľa neho ohrozí financie plánu obnovy určené na obnovu nemocníc, pretože ním ministerka nemocnici povolila dlhšie lehoty, než ku ktorým sa Slovensko zaviazalo.

Kritika aj kvôli novej univerzitnej nemocnici

Krajčí Dolinkovú skritizoval aj v súvislosti s plánovanou výstavbou novej univerzitnej nemocnice v Bratislave, ktorá mala byť postavená na Rázsochách.

Poukázal na to, že ministerstvo napriek pôvodnému plánu nechalo vypracovať novú štúdiu, na ktorej sa navyše podieľala Penta. Skritizoval, že podľa štúdie má byť nová nemocnica postavená v Ružinove a až v roku 2038. Zároveň vyzval, aby vláda nemocnicu postavila podľa pôvodného plánu na Rázsochách.

Poslankyňa SaS Jana Bittó Cigániková si nemyslí, že by Dolinková nadržiavala Pente. "Ja si myslím, že ona sa snaží dopraviť do regiónov nemocnice, pretože ľuďom je úplne jedno, komu nemocnica patrí, oni potrebujú zdravotnú starostlivosť, čiže pokladám za správne urobiť úplne všetko pre to, aby tie nemocnice boli," uviedla.

01 - Modified: 2024-04-17 12:00:30 - Feat.: - Title: SaS kritizuje zrušenie zubných benefitov. Musíme sa zamyslieť, ako situáciu využiť, hovorí Szalay 02 - Modified: 2024-04-16 13:53:35 - Feat.: - Title: Zrušenie zubných benefitov môže podľa Krajčího znížiť záujem ľudí o prevenciu 03 - Modified: 2024-04-15 15:39:49 - Feat.: - Title: PS a SaS nepodporia schôdzu k odvolávaniu ministerky Dolinkovej. Zvolať ju chcelo Matovičovo hnutie 04 - Modified: 2024-04-15 14:20:39 - Feat.: - Title: Dolinková zrušila zubné benefity v zdravotných poisťovniach 05 - Modified: 2024-04-17 07:17:46 - Feat.: - Title: Vláda chystá oddlženie nemocníc a výstavbu novej v Prešove
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 09:08