StoryEditor

F1: Ferrari sa nevzdáva

10.10.2006, 00:00
Ani výbuch motora monopostu M.Schumachera 16 kôl pred koncom nedeľňajších pretekov Veľkej ceny Japonska neodradil tím formuly 1 Ferrari od snahy zabojovať na záverečnom podujatí v Brazílii.

Ani výbuch motora monopostu Michaela Schumachera 16 kôl pred koncom nedeľňajších pretekov Veľkej ceny Japonska neodradil tím formuly 1 Ferrari od snahy zabojovať o priazeň šťasteny na záverečnom podujatí majstrovstiev sveta v Brazílii. Už iba tá zrejme môže pomôcť sedemnásobnému majstrovi sveta v súboji so Španielom Fernandom Alonsom, ktorému na Suzuke doslova padol do lona 10-bodový náskok. Porucha Nemcovho agregátu inžinierov z Maranella mrzí, ale zbrane ešte neskladajú.
"Ferrari sa vie vyrovnať s prehrou rovnako dobre, ako vie oslavovať veľké víťazstvá. Deň, ako je tento, nám dáva do budúcnosti ešte viac odhodlania. Svetový šampionát sa pre nás skončí až po poslednom metri v Brazílii," povedal prezident Ferrari Luca di Montezemolo.
Prvé technické zlyhanie pohonnej jednotky z dielne talianskej automobilky po šiestich rokoch mrzí Montezemola o to viac, že podľa všetkého definitívne preťalo púť 37-ročného Schumachera za ôsmym titulom v poslednej sezóne jeho výnimočnej kariéry:
"Je mi ľúto najmä Michaela, pretože ako vždy odvádzal na trati skvelú prácu a opäť všetkým dokazoval, že je najlepší a neopakovateľný." Reálnejšie ako útok na jazdecký titul vyzerajú šance Ferrari na zisk Pohára konštruktérov. V poradí tímov stráca tím z Maranella na Renault deväť bodov.

Ohlasy tlače Na Alonsove víťazstvo
El Mundo (Špa.):
"Japonské harakiri v podaní Ferrari. Konečne sa šťastie usmialo aj na Alonsa."

Marca (Špa.): "Alonso má po Suzuke všetky tromfy v rukách. Schumacher však prijal krutý japonský osud v štýle veľkého športovca."

La Gazzetta dello Sport (Tal.): "Michaela po šiestich rokoch zradil motor. Takýto záver kariéry si tento veľký športovec nezaslúžil. Roky v proficirkuse efjednotky ho naučili prijímať prehry vo veľkom štýle. Teraz je naozaj pripravený skončiť."

Corriere della Sera (Tal.): "A zostal len dym z ferrari... a Schumiho zhatené plány na ôsmy titul. Jednoducho smola."

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
11. máj 2024 15:38