StoryEditor

Nitra po štvrťfinálovej dráme myslí na finále

21.03.2006, 23:00
Po najdramatickejšej štvrťfinálovej sérii v T-Com extralige si postup medzi najlepšie štyri tímy vybojovali hokejisti HK Dynamax Nitra, ktorí v siedmom rozhodujúcom zápase zvíťazili nad Skalicou 3:1 a celkovo 4:3 na zápasy.

Po najdramatickejšej štvrťfinálovej sérii v T-Com extralige si postup medzi najlepšie štyri tímy vybojovali hokejisti HK Dynamax Nitra, ktorí v siedmom rozhodujúcom zápase zvíťazili nad Skalicou 3:1 a celkovo 4:3 na zápasy.
Nitra tak pod vedením českého trénera Antonína Stavjaňu (pred sezónou nahradil Rudolfa Uličného) zaznamenala najväčší úspech v histórii klubu, keď už ako víťaz základnej časti aj po prípadnom neúspešnom semifinále so Žilinou skončí najhoršie na treťom mieste. Niekoľkoročná práca sa vyplatila a radosť nedokázal skryť ani riaditeľ Ján Plandora. Klub pod jeho vedením prešiel mnohými zmenami, ktoré žnú prvé veľké úspechy. "Štvrťfinálová séria bola ťažká, vyrovnaná, ale mali sme v nej prevahu. Získali sme historickú medailu pre nitriansky hokej. Nie je to len výsledok poslednej sezóny, tejto série, včerajšieho zápasu, ale cieľavedomej práce za posledné štyri roky. Myslím si, že sme určite nepovedali posledné slovo," uviedol pre oficiálnu stránku klubu Plandora, ktorý ocenil aj podporu domácich fanúšikov: "V celom meste cítiť podporu a priaznivú atmosféru. Máme 24 hodín na prežitie slávy a potom už bude nasledovať príprava na ďalšieho súpera. S podporou jedinečných fanúšikov sa nemáme čoho báť. O hokeji sa rozpráva v práci, v škole, autobuse u lekára, na úradoch... všade. Chcel som, aby sme hokej v Nitre povýšili na celomestský fenomén, a to sa aj splnilo." O narastajúcom záujme nitrianskych fanúšikov svedčia aj štatistiky, keď sa celkový počet počas posledných dvoch sezón v základnej časti zvýšil zo 77-tis. na 103-tis. divákov.
Nitra dosiahla historický výsledok dlhodobou prácou s kádrami bez veľkých hviezd, s výnimkou kanoniera domácej Nitry Ľubomíra Kolníka. Práve najskúsenejší domáci hráč bol vzorom pre ďalšie opory Nitry Tomáša Chrenka, Andrej Kollára, Miroslava Tomášika, Andreja Kmeča, dvojicu Garipa a Samira Salijovcov či skúsených obrancov Dušana Mila a Vladimíra Vlka. "Bola to veľmi náročná séria. O to je naša radosť z postupu väčšia. Skalica hrala veľmi dobre. My si teraz musíme oddýchnuť, rýchlo na posledné zápasy zabudnúť a už myslieť na ďalšie. V poslednom siedmom súboji sme mali viac síl, navyše sa k nám obrátilo aj šťastie. Siedme stretnutia sú vždy vypäté, často v nich rozhodne maličkosť," citovala agentúra SITA kanoniera Kolníka. Mužstvo sa celú sezónu opieralo o dvojicu vyrovnaných brankárov Michala Fiktra a Vlastimila Lakosila. Obaja majú percentuálnu úspešnosť zásahov nad 91 percent.
Nitra sa už v piatok stretne v semifinále so Žilinou, ktorá prekvapujúco hladko vyradila Zvolen 4:0 na zápasy. Práve z tohto dôvodu mala v porovnaní s Nitrou o päť dní viac na regeneráciu. "Uvidíme, keď sa začne hrať. Niekedy je výhodou, že sa hrá dlhšia séria, niekedy je lepší dlhší oddych. Aj my však teraz ešte máme dosť času na naberanie nových síl. Určite nechceme, aby semifinále bolo pre nás konečnou stanicou," dodal Kolník.
T-COM EXTRALIGA
Program semifinále:
Nitra -- Žilina (termíny 24., 25., 28., 29. marca, prípadne 1., 3. a 5. apríla), Košice -- Poprad (termíny 26., 27., 30., 31. marca, prípadne 2., 4. a 6. apríla). Finalisti budú známi najneskôr 6. apríla. Séria o titul sa potom začne 9. apríla. Konečné poradie na 5. až 10. mieste: 5. Zvolen, 6. Trenčín, 7. Slovan, 8. Skalica, 9. L. Mikuláš, 10. Martin

01 - Modified: 2003-02-19 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Hrušovský zvolal schôdzu
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. máj 2024 06:19