30.06.2003, 00:00
Autor:
HNHN

ATLETIKA. Kladivár Libor Charfreitag utvoril na atltickom mítingu IAAF Grand Prix II Memoriál Josefa Odložila v Prahe slovenský rekord, keď v druhej sérii dosiahol výborný výkon 81,81 m. Svoje vlastné predchádzajúce maximum z 12. apríla tohto roku v El Pase zlepšil 25-ročný Trnavčan o 1,40 m a zaradil sa na druhú priečku tohtoročných svetových tabuliek za Japonca Kodžiho Murofušiho (83,29). (SITA)
CYKLISTIKA. Štvrté spoločné majstrovstvá SR a ČR v cestnej cyklistike v nedeľu skončili v Tvrdošíne pretekmi hlavnej kategórie elite na 211 km trati. Titul absolútneho šampióna si vybojoval český reprezentant Lubor Tesař z tímu eD´System-ZVVZ. Na treťom mieste skončil Slovák Martin Riška z tímu ŽP Šport Podbrezová, ktorý zároveň obhájil slovenský titul. Pre 28-ročného cyklistu je to už tretí titul majstra SR, keď okrem rokov 2003 a 2002 triumfoval i v roku 1996. (SITA)
FUTBAL. Miesto slovenského reprezentanta Vratislava Greška v anglickom klube Blackburn Rovers zrejme zaplní belgický obranca Phillipe Leonard. Trénerovi Greame Sounessovi podľa britských médií došla trpezlivosť po patovej situácii z rokovaní o finančnej zmluve Greška, ktorý je ešte stále hráčom talianskej AC Parma. (TASR) u Tureckí futbalisti zvíťazili v boji o 3. miesto v Pohári konfederácií nad Kolumbiou 2:1. Kolumbia -- Turecko 1:2 (0:1), góly: 63. Hernandez -- 2. Sanli, 86. Yilmaz. (hn)
OLYMPIZMUS. Výkonný výbor Medzinárodného olympijského výboru (MOV) dnes na svojom zasadnutí v Prahe zrušil po štyroch rokoch izoláciu Afganistanu, ktorú MOV na túto krajinu uvalilo v roku 1999, pretože vládnuci Taliban striktne zakazoval športovať ženám. (hn)
RÝCHLOSTNÁ KANOISTIKA. Víťazmi hlavných kategórií v nedeľných pretekoch na 200 m v rámci 31. ročníka Nováckej päťstovky v rýchlostnej kanoistike na Nováckom jazere sa stali v K1 mužov Martin Chorváth (Dukla Trenčín), v C1 Anton Grassl (ŠKP Bratislava) a v K1 žien Martina Kohlová (ŠKP Bratislava). (SITA)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
03. máj 2024 02:50