StoryEditor

Futbal stratil dôveru

21.12.2006, 23:00
Náš denník oslovil trénerov, hráčov a vedúcich predstaviteľov slovenských futbalových klubov pôsobiacich v najvyššej súťaži.

Náš denník oslovil trénerov, hráčov a vedúcich predstaviteľov slovenských futbalových klubov pôsobiacich v najvyššej súťaži.
Snažili sme sa zistiť, aké pozitívne veci zažili počas jesennej časti súťaže. A, naopak, čo bolo to najhoršie, s čím sa stretli v priebehu prvej polovice ročníka 2006/2007.

Umelé osvetlenie pomohlo
Na začiatku súťaže sa osvedčilo posunúť začiatky zápasov do večerného času. Súboje sa týmto krokom zatraktívnili pre divákov a futbalisti túto zmenu tiež privítali. "Najviac sa mi páčil začiatok ligy. Hralo sa v teplom počasí, pod umelým osvetlením a aj futbal bol pozerateľný," povedal tvorca hry Slovana Samuel Slovák. S týmto názorom sa stotožnil aj bývalý tréner Dubnice Peter Gergely. "Hral sa dobrý futbal, padalo veľa gólov a na zápasy chodilo veľa divákov," povedal pre HN Gergely.
Trénera Senca Jozefa Valoviča najviac potešila atmosféra zápasov pred vlastným publikom. "Po každom domácom zápase fanúšikovia odprevádzali hráčov postojačky potleskom za predvedený výkon," vyjadril sa Valovič.

Zlý vplyv jedného zápasu
Negatívnou udalosťou, ktorá vrhla zlé svetlo na slovenský ligový futbal, bol zápas Artmedie Bratislava proti Trnave. Aj kvôli tomuto súboju sa zvýšila hladina možnej korupcie v našom futbale, ako aj nedôvera k nemu. "Na jeseň ma najviac sklamal zápas Artmedia -- Trnava, v ktorom sa zrodil prekvapivý výsledok a mal zlý vplyv na koniec jesennej časti," povedal športový manažér Žiliny Karol Belaník. A nebol jediným, kto určil tento zápas ako najhoršiu udalosť v lige. "Kvôli tomuto zápasu sa strhla kampaň proti futbalu," reagoval tréner Žiliny a asistent reprezentačného trénera Slovenska Pavel Vrba.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
09. máj 2024 22:24