StoryEditor

Meszároš prekvapuje odbornú verejnosť

26.12.2005, 23:00
Autor:
TASRTASR

Medzi najväčších favoritov na Calderovu trofej pre najlepšieho nováčika zámorskej hokejovej NHL pravdepodobne patriť nebude, bodovo sa predsa len viac presadzujú viac Sidney Crosby, Alexander Ovečkin, ale aj jeho krajan Marek Svatoš, no napriek tomu budí premiérová sezóna slovenského obrancu Andreja Meszároša záujem kanadských médií aj fanúšikov.
Hneď na začiatku svojej kariéry sa zaradil medzi opory najlepšieho celku NHL a v drese Ottawy Senators má Meszároš veľkú šancu na Stanleyho pohár. Nedávno mu k tomu pribudla aj pozvánka do olympijského tímu. "Zatiaľ ide všetko dobre. Darí sa nám ako tímu aj mne osobne. Som rád, že som sa dostal práve do tohto mužstva s týmito spoluhráčmi, sú úžasní, na ľade aj mimo neho," cituje 20-ročného obrancu popredný kanadský internetový portál tsn.ca. Autori pripomínajú, že Meszároš pri drafte v roku 2004 nevzbudzoval veľkú pozornosť, napriek tomu si ho senátori vybrali hneď v prvom kole. Fanúšikovia ho vôbec nepoznali a aj po výbornej sezóne v drese tímu WHL Vancouver Giants prišiel tento mladík z Považskej Bystrice do predsezónneho tréningového kempu ako veľká neznáma. "Nikdy predtým som o ňom nepočul, naozaj. Asi to bude v tom, že sa rok nehrala liga," hovorí najlepší nováčik v roku 1996, teraz už ostrieľaný kapitán Ottawy Daniel Alfredsson.
No toto všetko sa už zmenilo. Meszároš sa dostal do povedomia fanúšikov aj médií ako jeden z najlepších obrancov tímu z hlavného mesta Kanady. Tréner Bryan Murray si pochvaľuje najmä jeho súťaživosť, na obrancu nie je zlá ani bilancia 3 góly, 13 asistencií v 33 zápasoch. No najväčší rešpekt budí jeho plus/mínus bodovanie, v ktorom zatiaľ získal 26 plusových bodov a atakuje ligových lídrov v tomto hodnotení. "Už od kempu ukazuje, ako veľmi chce miesto v prvom tíme. Hrá naozaj naplno, bojuje zo všetkých síl a vyhrávame aj vďaka jeho oduševnenosti. To je to najdôležitejšie, čo tímu odovzdáva," chváli Meszároša jeho kapitán. Okrem tvrdosti však nezabúda ani na jeho technické kvality: "Čím viac sa na ľade udomácňuje, tým viac sa začína hrať s pukom a to mu ide dobre."
Svoj význam pre mužstvo dokázal podľa tsn.ca v čase, keď pre zranenie na 10 zápasov vypadol pravidelný účastník zápasov hviezd Wade Redden a Meszároš musel naskočiť na jeho miesto. Túto úlohu zvládol na výbornú. "Veľmi príjemne ma prekvapil. Ak ho potrebujete v elitnej formácii, môžete ho tam dať a dostanete od neho 20 kvalitných minút na ľade," povedal o slovenskom obrancovi Murray.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
11. máj 2024 09:45