StoryEditor

Hokejová eufória v Žiline a Poprade

16.03.2006, 23:00
Autor:
SITASITA

Hokejisti MsHK Žilina si po prvý raz v histórii najvyššej slovenskej súťaže vybojovali účasť medzi elitnou štvoricou, keď vo štvrťfinále nedali favorizovanému Zvolenu šancu. "Je to fantastické, celé tri roky som čakal, či sa nám podarí niečo podobné. Bolo to však veľmi náročné. Zvolen bol pasovaný za veľkého favorita. Má kvalitný tím s množstvom osobností," povedal po rozhodujúcom zápase kapitán Žiliny Roman Kontšek. Zvolenskou výhodou mal byť skúsený tím a vynikajúca forma v závere základnej časti, keď HKm vyhral osem súbojov v rade. "Záver prvej časti sezóny naznačil nielen silu, ale aj ambície nášho mužstva. Je sebavedomé a odhodlané. Takých skúsených hráčov, akých máme k dispozícii, niečo len tak ľahko nerozhádže," povedal pred štvrťfinále tréner Zvolena Peter Mikula.
Práve menej skúsená Žilina však dokázala tento hendikep nahradiť urputnou bojovnosťou. Všetky súboje sa skončili v riadnom hracom čase remízou. V predĺžení alebo pri samostatných nájazdoch však mali lepšie nervy hokejisti MsHK. "Zvolen sme dokázali vyradiť, pretože sme viac chceli, každý zápas sme hrali na doraz. Dúfam, že nám zostali sily na to, aby sme išli ďalej. V mužstve je obrovská sila," doplnil Kontšek. Kľúčovým mužom bol v žilinskom drese brankár Miroslav Lipovský, ktorý patril už v základnej časti sezóny medzi najlepších gólmanov extraligy.
Hokejová eufória panuje aj v Poprade, ktorý sa do semifinále prebojoval po štyroch rokoch. Výkon Potatrancov je o to cennejší, že si s trenčianskou Duklou poradili vo štvrťfinálovej sérii po víťazstve 4:0 na zápasy v najkratšom možnom čase. Popradčania vyradili Duklu jej vlastnou zbraňou, pozornou defenzívou. Trenčania v štyroch súbojoch strelili iba tri góly. "Celé mužstvo hralo bojovne a disciplinovane. Predviedli sme iné výkony ako po Novom roku, keď nás veľa ľudí zatracovalo," povedal líder Popradu Arne Kroták. Práve prvý útok na čele s tristogólovým strelcom Krotákom bol rozhodujúcim závažím na miskách váh. Aj tréner Ladislav Svozil si výkony prvej formácie pochvaľoval: "Keď zabrali, bolo to poznať. Ide o jeden z najlepších útokov v lige. V druhej polovici základnej časti im hra nevychádza, ale zomkli sa a bojovali."

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. máj 2024 11:11