StoryEditor

V semifinále dva španielske kluby

07.04.2006, 00:00
Autor:
SITASITA

Po stredajších dueloch sa skompletizovalo semifinálové kvarteto futbalovej Ligy majstrov. K už známym postupujúcim -- milánskemu AC a španielskemu tímu FC Villarreal -- pribudli FC Barcelona a Arsenal Londýn. Arsenal vyradil turínsky Juventus, ktorý si v odvete (0:0) bez pätice svojich opôr (vykartovaní Vieira, Zebina a Camoranesi, stále zranený Del Piero, Thuram) nedokázal vypracovať vyložené gólové príležitosti. Do stredu poľa "starej dámy" sa síce vrátil Pavel Nedvěd, ale českému špílmachrovi sa hra nedarila a navyše v rozpätí 70. a 77. min. po dvoch zbytočných fauloch zozadu uvidel od rozhodcu Fandela dve žlté a následne aj červenú kartu.
Pod dozorom slovenskej rozhodcovskej trojice Micheľ -- Balko, Slyško na Nou Campe FC Barcelona po bezgólovom prvom stretnutí v Portugalsku potvrdila v domácom prostredí proti Benfike Lisabon úlohu favorita. Ronaldinho a spol. celý zápas dominovali a súpera zdolali 2:0. "Naše víťazstvo i postup sú úplne zaslúžené. Dúfam, že 17. mája by to v Paríži mohlo byť čisto španielske finále," usmieval sa strelec druhého gólu Barcy, Kamerunčan Samuel Eto´o.
LIGA MAJSTROV
Odvety štvrťfinále: FC Barcelona -- Benfica Lisabon 2:0 (1:0) -- prvý zápas 0:0 -- do semifinále postúpila Barcelona, góly:
19. Ronaldinho, 89. Eto´o, rozhodovali: Micheľ -- Balko, Slyško (všetci SR), 98 787 divákov. Juventus Turín -- Arsenal Londýn 0:0 -- prvý zápas 0:2 - Arsenal, ČK: 77. Nedvěd (Juventus), 50 000 divákov. Semifinálové dvojice (18./19. a 25./26. apríla): Arsenal Londýn -- FC Villarreal, AC Miláno -- FC Barcelona.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
28. máj 2024 11:41