StoryEditor

Vladimír Weiss: Nesmieme hrať naivne

30.10.2005, 23:00

Odvetnú časť súbojov v H-skupine odštartujete domácim zápasom s Glasgowom Rangers. S akými ambíciami nastupujete do druhého polčasu skupinovej fázy?
- Po troch odohraných kolách je naša skupina stále otvorená, čo je veľmi povzbudivé. Rovnako ako Rangers máme na svojom konte štyri body, takže obe mužstvá budú v tomto zápase myslieť na víťazstvo. Zásluhou nečakaných výsledkov sa nám naskytla obrovská príležitosť z tejto skupiny postúpiť. Chceme dokázať nemožné a popasovať sa o postup do ďalších bojov.
Neobávate sa toho, že po remíze v Glasgowe nastupujete proti tomuto súperovi už v inej pozícii?
- Stále nie sme v pozícii, že by sme museli. Skôr chceme. Už sme Škótom dokázali, že nie sme krčmové mužstvo. Stále sa však nemôžeme považovať za favorita zápasu. Svojimi výsledkami sme si však získali určitý rešpekt. Isté je, že tentoraz nás už súper nepodcení.
Aký je kľúč k ďalšiemu senzačnému výsledku?
- Základom úspechu bude určite disciplinovaná hra. Nesmieme sa dopúšťať takých chýb v obrane, ako v Glasgowe, pretože by sme na to mohli doplatiť. Tam sme im nepresnými prihrávkami ponúkli niekoľko ideálnych príležitostí na skórovanie, ale podržal nás vynikajúci Čobej. Hlavne nesmieme hrať naivne.
V generálke na utorňajšie stretnutie ste v domácej súťaži podľahli Ružomberku 0:1. Dá sa povedať, že hráči na Liptove už mysleli na zápas s Rangers?
- To by som nepovedal. Určite sa na hráčoch nejakým spôsobom prejavuje fakt, že hrajú aj v Lige majstrov, čo dokazujú kolísavými ligovými výkonmi aj iné mužstvá z najprestížnejšej klubovej súťaže. Na Liptove sme jednoducho nemali svoj deň a premotivovaný súper to zaslúžene využil. Napriek tomu som rád, že napriek tomuto náročnému programu sa stále držíme na špici súťaže.
Očakávate na Tehelnom poli plný dom?
- Verím, že po vynikajúcich výsledkoch v predchádzajúcich stretnutiach príde na štadión výborná divácka kulisa, ktorá sa aspoň čiastočne vyrovná tej v Ibrox Parku. Tam nám fanúšikovia glasgowského tímu pripravili nezabudnuteľný zážitok. Futbal na Slovensku sa uberá dobrým smerom, čo potvrdzujú aj výkony reprezentácie. Verím, že sa odrazí aj v návštevnosti na štadiónoch.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. máj 2024 17:23