21.07.2005, 00:00

CYKLISTIKA. Kazašský cyklista Alexander Vinokurov oznámil, že po skončení sezóny odíde z tímu T-Mobile. "Alexander sa chce pokúsiť vyhrať Tour de France ako kapitán tímu," povedal manažér tímu Olaf Ludwig. "Je nám ľúto, že sa tak rozhodol, ale plne chápeme jeho motiváciu." Tím T-Mobile v súčasnosti bojuje na Tour de France a jeho lídrom je Nemec Jan Ullrich, ktorý vyhral prestížne podujatie v roku 1997. (TASR)
FUTBAL. Trénerskú taktovku austrálskej reprezentácie prevezme holandský kouč Guus Hiddink, ktorý je kormidelníkom holandského majstra a pohárového víťaza PSV Eindhoven. Na poste trénera nahradí Franka Farinu. (TASR) Slovenská reprezentácia klesla v rebríčku Medzinárodnej futbalovej federácie FIFA za posledný mesiac o dve miesta a figuruje na 45. priečke. Na prvom mieste dominuje úradujúci majster sveta a víťaz Pohára konfederácií Brazília pred Argentínou a Holandskom. (TASR)
MOTORIZMUS. Jordan sa stal treťou stajňou F1, ktorá podpísala Dohodu Concorde (Concorde Agreement) o zotrvaní v kolotoči "ef jednotky" do roku 2012. Zmluvu s Medzinárodnou automobilovou federáciou (FIA) a Formula One Administration (FOA) už podpísali Ferrari a Red Bull Racing. (TASR)
TENIS. Turnaj WTA v Cincinnati (170-tis. USD), 1. kolo: Hantuchová (4-SR) -- Osterlohová (USA) 6:1, 6:2. (TASR) u Turnaj ITF v Pétenge (50-tis. USD), 1. kolo: Němečková (ČR) -- GAJDOŠOVÁ (SR) 6:4, 6:3. (TASR)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. máj 2024 06:07