StoryEditor

Chorváti zaplatia najvyššiu pokutu na šampionáte, pili neschválené nápoje

06.07.2018, 12:31
Autor:
vpvp
Disciplinárna komisia FIFA tiež varovala chorvátskeho brankára kvôli zakázanému odkazu pod dresom.

Chorvátska futbalová federácia musí uhradiť pokutu vo výške 70-tisíc švajčiarskych frankov (60-tisíc eur). Na majstrovstvách sveta v Rusku totiž porušila marketingové práva týkajúce sa povolených nápojov.

Disciplinárna komisia FIFA udelila doteraz najvyšší trest šampionátu, navyše varovala brankára Subašiča kvôli zakázanému odkazu pod dresom.

Povolené sú len nápoje oficiálneho sponzora

Chorváti, ktorí v nedeľu postúpili do štvrťfinále vďaka víťazstvu nad Dánskom v penaltovom rozstrele, si počas predĺženia nepostrážili marketingové predpisy Medzinárodnej futbalovej federácie FIFA.

Tie uvádzajú, že účastníci majú výslovne zakázané priniesť do priestorov štadióna aj tréningových centier iné nápoje, ako od oficiálneho sponzora FIFA. Tým je už dlhé roky spoločnosť Coca-Cola, ktorá hráčom na šampionáte dodáva vodu a športové drinky.

Ak chce nejaké mužstvo využívať vlastné pitie, musí byť podľa pravidiel vo fľašiach, ktoré usporiadateľ turnaja poskytuje každému tímu.

Napomenutie kvôli fotke zosnulého kamaráta

V tlačovej správe FIFA tiež stojí, že federácia udelila varovanie brankárovi Danijelovi Subašičovi "za porušenie pravidiel o povolenej výstroji."

Chorvátsky hrdina, ktorý v rozstrele chytil tri penalty, pri oslavách vyzliekol dres a odhalil, že pod ním nosí tričko so snímkou ​​kamaráta Hrvoja Čustiča, ktorý v roku 2008 tragicky zomrel na následky zranení pri zápase.

Subašič mal na tričku okrem fotky aj nápis "Navždy".

Lenže FIFA zakazuje, aby hráči mali pod dresom tričká s "komerčnými, politickými, náboženskými či osobnými odkazmi v akomkoľvek jazyku či písme."

Ak by Subašič biele tričko so snímkou ​​Čustiča znovu obliekol, hrozí brankárovi chorvátskej reprezentácie pokuta.

Za neonacistický transparent sú nižšie pokuty

Mimochodom, suma 70-tisíc švajčiarskych frankov je sedemkrát vyššia ako pokuta, ktorú musela zaplatiť ruská futbalová federácia za neonacistický transparent domáceho fanúšika počas tretieho zápasu v skupine proti Uruguaju (0: 3).

Počas šampionátu platilo pokutu aj Srbsko (20-tisíc frankov), ktorého priaznivci tiež ukázali politicky zameraný transparent.

Doposiaľ druhý najvyšší trest - 65 tisíc švajčiarskych frankov - od disciplinárnej komisie FIFA dostalo Maroko. Šesť členov realizačného tímu proti pravidlám vtrhlo na ihrisko po záverečnom hvizde v zápase so Španielskom, ktoré vďaka Aspasovému gólu z nastaveného času skončilo remízou 2:2.

Časť pokuty súvisela s nevhodným správaním fanúšikov, ktorí hádzali predmety na hraciu plochu.

Hádzaním vecí na trávnik sa previnili aj priaznivci Mexika, ktorého federácia musela uhradiť pokutu 15-tisíc švajčiarskych frankov (13-tisíc eur).

01 - Modified: 2018-07-27 08:16:44 - Feat.: - Title: Obľúbený český komentátor čelí útokom kvôli kritike Ruska. Nemám problém to povedať, reaguje 02 - Modified: 2018-07-23 09:55:50 - Feat.: - Title: Sledovanosť futbalu u nás rástla 03 - Modified: 2018-07-17 06:24:47 - Feat.: - Title: Tajomstvo úspechu: Ako si Francúzi povedali, že budú najlepší na svete 04 - Modified: 2018-07-16 16:01:13 - Feat.: - Title: Chorvátska prezidentka mokne, Putin je suchý. Je to hanba ochranky, hovorí expert 05 - Modified: 2018-07-16 09:20:34 - Feat.: - Title: Ako oslavovalo Francúzsko: eufória, ale aj bitky rabovanie a smrteľné úrazy
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
02. máj 2024 11:38