StoryEditor

Všetko máme vo vlastných rukách

06.10.2005, 00:00

Slovenských futbalových reprezentantov čaká vyvrcholenie kvalifikácie o postup na MS 2006 v Nemecku. V boji o celkovú druhú priečku, ktorá zabezpečuje účasť v baráži, sa na Tehelnom poli ešte stretnú s Estónskom (8. októbra) a Ruskom (12. októbra). Po zranení sa do kádra vracia útočník FC Middlesbrough Szilárd Németh.
V Estónsku ste zvíťazili 2:1, očakávate ľahký zápas?
-- Určite nie. Aj keď sme v Talline vyhrali, nebolo to jednoduché. Prehrávali sme 0:1 a museli sme otáčať skóre. Doma však budeme hrať útočnejšie. K úspešnému výsledku bude dôležité, aby sme dali čím skôr prvý gól.
S akou taktikou by sme mali hrať na tohto súpera?
-- Hráme doma, vieme, o čo nám ide, takže jednoznačne chceme ísť na víťazstvo. Musíme predviesť našu hru, vpredu presne kombinovať a hrať rýchlejšie. Keď budú pod tlakom, nejakú chybu určite urobia.
Z kádra po zraneniach vypadli Mintál, Greško a Jakubko. Dokáže mužstvo nahradiť týchto hráčov?
-- Oba posledné dva zápasy s Nemeckom a Lotyšskom ukázali, že máme kvalitu aj v širšom kádri. Noví hráči Hološko a Škrteľ podali výborné výkony, tréner s nimi musel byť spokojný. Zranených hráčov má kto plnohodnotne zastúpiť.
V posledných dvoch kvalifikačných dueloch Slováci remizovali v Lichtenštajnsku 0:0 a Lotyšsku 1:1. Rezonuje ešte vo vás táto zbytočná strata bodov, keď ste už mohli byť jednou nohou v baráži?
-- V Lichtenštajnsku sme si vypracovali veľa šancí, akurát sme nedokázali streliť gól. V Lotyšsku sme dali prvý gól a kontrolovali sme hru. Potom sme dostali veľmi nešťastný gól, nikdy predtým som nevidel odpískať taký prísny priamy kop. Oba zápasy sú už minulosťou. Teraz je dôležité, že všetko máme vo svojich rukách a nemusíme čakať na zakopnutie Rusov alebo niekoho iného, čo je veľká výhoda.
Bez ohľadu na výsledok s Estónskom sa rozhodne až v poslednom zápase s Ruskom. Myslíte už na tento duel?
-- Je to ešte predčasné. Bude závisieť od výsledku sobotňajšieho stretnutia, či nám bude stačiť s Rusmi remíza, a preto sa musíme najskôr venovať Estónsku.
Ruský kormidelník Jurij Siomin vyhlásil, že má k dispozícii kvalitnejší káder ako tréner Dušan Galis. Ako vnímate tieto sebavedomé tvrdenia?
-- Rusi majú v povahe byť sebavedomí. Veria vo vlastné sily, ale my tiež myslíme na postup. Nechcem podporovať mediálnu vojnu, kto má lepšie mužstvo. Všetko sa ukáže až v zápase.
Po zranení členku ste už hrali v drese Middlesbroughu v troch zápasoch. Ste spokojný so svojimi výkonmi?
-- Hral som celkom dobre a nebol by som proti, keby to takto pokračovalo. Zdravotne som už tiež v poriadku. Som rád, že som už získal hernú kondíciu a zápasovú prax, takže som na zápas dobre pripravený.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. máj 2024 12:44