StoryEditor

Ruská hviezda na dovolenke

09.05.2007, 00:00
Kým počas stretnutí tenisového Davisovho pohára sa pozornosť ženskej časti publika koncentruje na zápasy Marata Safina, počas MS v hokeji je najväčším lákadlom miestneho nežného pohlavia útočník Washingtonu Capitals Alexander Ovečkin.

"Hrá skvele, aj keď nedáva góly. Páči sa mi ako korčuľuje. Má zmysel pre humor," skonštatovala Zaira Ozovová, žurnalistka ruského športového týždenníka.
Predsa len mínusom je, že sa útočník Washingtonu Capitals zatiaľ nedokázal strelecky presadiť. Jeden gól a dve asistencie na jeho konte za päť zápasov je oveľa menej ako od takej hviezdy Rusi očakávajú. Navyše po zákernom faule na protihráča v súboji osemfinálovej skupiny proti Švajčiarsku si nezahral pre trest na jeden zápas v zápase so Švédskom. Dostal sa tak aj pod paľbu kritiky ruských novinárov.
"Prišiel sem na dovolenku," komentujú niektorí predstavitelia miestnej tlače. Ovečkin sa bráni tým, že kým mužstvo vyhráva, je to dobré a je jedno, kto strieľa góly. Bráni ho aj tréner Bykov, ktorý pre ruský denník Sport Express povedal:
"Alexander má i defenzívne úlohy. Nasadzujem ho často na oslabenia. Dôležité je, aby sme získali titul. Potom vám bude jedno, kto dával góly. Potom sa ma nebudete pýtať, prečo Ovečkin tak málo skóroval."

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
06. máj 2024 17:26