StoryEditor

Nicole Vaidišová: Som iná ako Šarapovová

17.10.2006, 00:00
17-ročná tenistka Nicole Vaidišová sa počas uplynulého týždňa prebojovala do semifinále na turnaji v Moskve. Vo štvrťfinále dokázala poraziť svetovú jednotku, Francúzku Amelie Mauresmovú.

17-ročná tenistka Nicole Vaidišová sa počas uplynulého týždňa prebojovala do semifinále na turnaji v Moskve (dotácia 1,3 milióna dolárov). Vo štvrťfinále dokázala poraziť svetovú jednotku, Francúzku Amelie Mauresmovú.

Proti Mauresmovej ste prehrali prvý set 1:6, proti Petrovovej 0:6. S čím súvisí váš zlý štart do zápasov? Ako ste sa z toho potom dostali?
- Neviem, čo sa dialo. Možno som bola príliš nervózna a nedostatočne koncentrovaná. Je veľmi ťažké hrať, keď máte po 20 minútach stav 0:1 na sety. Neprestávala som bojovať a myslím si, že diváci sa mali v nasledujúcich dvoch setoch vždy na čo pozerať. Bol to dobrý tenis. Tajbrejk v treťom sete, ktorým sa obe stretnutia skončili, je vždy lotéria. Proti Mauresmovej to vyšlo, proti Petrovovej nie.

Čo pre vás znamená účasť v semifinále Kremlin cupu?
- Som rada, že som došla tak ďaleko. Je to veľký turnaj. Hrala som dobre. So svojím výkonom som spokojná. Dúfam, že to takto pôjde i na ostatných veľkých turnajoch.

V súčasnosti ste na hranici prvej desiatky. S akým umiestením budete spokojná o rok?
- Mojím cieľom je hrať čoraz lepšie, vyhrávať turnaje. Rebríček detailne nesledujem.

S kým z tenistiek máte najlepšie vzťahy?
- Veľmi dobre si rozumiem so všetkými Češkami, ktoré sú na okruhu. Okrem niekoľkých hráčok z prvej dvadsiatky mám dobré vzťahy so všetkými.

Kto je vaším tenisovým vzorom?
- Pretože som sa narodila v Nemecku, je to Steffi Grafová.

Veľa cestujete. Kde sa vám páči najviac?
- Najkrajším mestom je pre mňa Praha. Veľmi sa mi tiež páči v New Yorku. Mám rada miesta, kde sa stále niečo deje, kde je rušno. New York ma priťahuje aj svojou rozmanitosťou. Jednotlivé časti mesta sa diametrálne odlišujú jedna od druhej. China Town nemá nič spoločné s centrom Manhattanu a úplne iné je Soho.

Často vás prirovnávajú k Marii Šarapovovej. Lichotí vám to?
- Nie je to pre mňa dôležité. Maria je skvelá tenistka. Sme však veľmi odlišné. Herne i výzorovo. Máme veľmi málo spoločného. Asi len to, že sme obe blondíny. Ale to je 60 percent tenistiek na okruhu.

01 - Modified: 2003-04-08 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: USSK nekúpi VSŽ Nemocnicu
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
07. máj 2024 06:16