StoryEditor

Pre mňa je hlavnou motiváciou získať medailu

04.02.2008, 23:00

Útočník nemeckého Kolína Ivan Čiernik pre HN:

Ste najlepším strelcom vášho tímu a štvrtým najproduktívnejším hokejistom v nemeckej lige. Čím to je?
Ťažko povedať, asi mi najvyššia súťaž v tejto krajine svedčí. Tento ročník je vlastne už mojím tretím v Kolíne, vždy som patril medzi jeho najlepších hráčov a teší ma, že aj teraz je to tak. Mne sa darí aj preto, že je úspešné celé mužstvo.

Na posledných dvoch svetových šampionátoch ste dostali dôveru trénera Júliusa Šuplera. Máte ju aj v tomto roku?
To sa ešte uvidí, majstrovstvá sveta sú až o necelé tri mesiace. Dovtedy sa ešte odohrá niekoľko prípravných stretnutí, takže neviem presne povedať, či pôjdem do Kanady. Určite by som rád hral na treťom turnaji v rade.

Čo vás motivuje k účasti v národnom tíme?
Hrať na svetovom šampionáte je pre mňa stále tou najväčšou motiváciou a, samozrejme, snažiť sa vybojovať medailu. O to predsa v športe ide, byť úspešný.

Veríte, že keď sa prebojujete do záverečnej nominácie, môžete získať ešte lukratívnejší angažmán v lepšej súťaži ako je nemecká liga?
To nie, ja som v nemeckom Kolíne veľmi spokojný a vyzerá to tak, že tam zostanem až do konca svojej kariéry. Nič mi tam nechýba a hlavné je, že sa mi tam darí.

V najcennejšom drese to tak nie je. Prečo nedokážete svoju produktivitu z klubu potvrdiť aj v reprezentácii?
Je pravdou, že na posledných majstrovstvách sveta v Rusku som nezískal ani bod. Nedostával som však veľa priestoru na ľade a nedokážem povedať, prečo mi to v národnom tíme nejde.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 17:55