StoryEditor

Slovenka stratila šancu na postup

07.11.2007, 23:00

Sen o dôstojnom účinkovaní najlepšej slovenskej tenistky Daniely Hantuchovej na Turnaji majsteriek sa rozplynul už po druhom zápase. Po ňom je rozhodnuté. Ikona nášho tenisu medzi najlepšie štyri hráčky sveta nepostúpi. Po prehre s Ruskou Mariou Šarapovovu, prehrala aj so štvrtou hráčkou svetového rebríčka, Srbkou Anou Ivanovičovou. Navyše, opäť v dvoch setoch. 2:6, 6:7. Za vyše dve hodiny. Zajtra ju čaká v Madride posledný zápas. Proti Ruske Svetlane Kuznecovovej, ktorá v prvom súboji prehrala práve s Ivanovičovou 1:2 na sety.

Odovzdaná Slovenka
Od začiatku súboja pôsobila odovzdane. Neužívala si žiadnu loptičku tak, ako to sľúbila. "Som rada, že som postúpila medzi osem najlepších hráčok sveta. Je to pre mňa nádherný bonus. Na kurte si budem užívať každú loptičku," tvrdila pred odchodom do Madridu. Nestalo sa. Hneď v prvej hre stratila svoje podanie. Sebavedomá 20-ročná Srbka, ktorej jasným cieľom je stať sa svetovou jednotkou, hrala agresívny tenis. Hantuchovú k ničomu nepustila. Bez problémov potvrdila v prvom sete brejk. A vzápätí opäť zobrala našej tenistke podanie. 0:3. Rodáčka z Popradu sa nevedela zmobilizovať. Chýbala jej drzosť, bála sa udierať do loptičky. Za stavu 0:4 si obe tenistky udržali podanie a Srbka vyhrala prvý set 6:2.

Zázrak sa nekonal
Druhý set začala Slovenka víťazným gemom. Jej súperku to však neodradilo a jasne išla za svojím cieľom. Vyhrať a postúpiť do sobotňajšieho semifinále. Za stavu 1:1 naša hráčka opäť stratila svoje podanie. Brejk bez problémov Srbka využila a bolo 1:3 v neprospech Hantuchovej. V tej chvíli nenasvedčovalo nič tomu, že by mohol v zápase nastať zvrat. Žena, ktorá trénuje v jednej z najznámejších tenisových akadémií v Európe -- v barcelonskej akadémii Sanchez-Casal -- neukázala na kurte nič, čím by mohla svoju súperku poraziť. Za stavu 2:3 viedla pri jej podaní 30:0. Nakoniec ho však stratila, napriek brejkovým možnostiam. Potom sa však Hantuchová vzchopila. Prvýkrát prerazila súperke podanie a viedla 5:4. Zázračne sa vrátila do zápasu. Ivanovičová však znovu zabrala. Vyhrala svoje podanie a vzápätí našu opäť brejkla. Za stavu 6:2, 6:5 tak podávala Srbka na víťazstvo v zápase. Tlak nezvládla a išlo sa do tajbrejku. Ten už býva aj o šťastí. To Hantuchová nemala a prehrala ho po veľkej dráme 9:11. Šance na madridský úspech tak definitívne stratila.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
03. máj 2024 16:50