StoryEditor

Holanďan kritizuje Trenčanov

22.01.2008, 23:00

Holandský futbalový odborník Ton Jenner, ktorý nedávno opäť rozšíril realizačný tím futbalistov AS Trenčín je nespokojný s prístupom futbalistov k svojim povinnostiam. Holandský špecialista, ktorý už v Trenčíne pôsobil krátko pred začiatkom aktuálnej sezóny tiež otvorene kritizuje bývalého kouča mužstva, Angličana Roba McDonalda.
McDonald neodviedol dobrú prácu
Priamu zodpovednosť za súčasné nelichotivé postavenie trenčianskeho klubu v ligovej tabuľke prípisuje holandský odborník bývalému trénerovi trenčianskeho tímu Robovi McDonaldovi. Prekvapilo ho, ako sa v slovenskom klube počas jesennej časti ligy pristupovalo k tréningovému procesu. "Myslím si, že Rob McDonald sa tomu nevenoval tak ako mal. Neviem, čo ho k tomu viedlo, je to divné. Po pol roku sme sa vrátili a zistili, že hráči spadli na tú úroveň, na ktorej boli na začiatku. Neurobili sme potrebný progres, a to nie je dobré. Prestali trénovať dohodnuté veci. Keď chceme hrať útočný futbal, hráči musia individuálne rásť. Ak sa nezlepšujú kontinuálne, nemôžete hrať ofenzívne," vyhlásil Ton Jenner. Zahraničný špecialista sa po niekoľkodňovej pauze k tímu opäť pripojí počas dvojtýždňového sústredenia Holandsku. "Už pred polrokom sme začali s tréningami špeciálnej vytrvalosti, techniky a rýchlosti. Teraz sme na to iba nadviazali. Trenčín má veľmi dobrých mladých hráčov a my im chceme pomôcť správne nasmerovať ich tréningový proces. Musia to však vedieť preniesť do hry a zobrať si to za svoje. Robia to totiž iba pre seba," skonštatoval Holanďan.
Hľadá sa hlavný tréner
Futbalisti Trenčína ešte stále nepoznajú meno hlavného kormidelníka pre jarnú časť najvyššej slovenskej súťaže. Prezident klubu Róbert Rybníček nedávno avizoval, že klub angažuje odborníka zo skúsenosťami z najlepších svetových líg. Spomínali sa mená ako Otto Rehhagel, Otto Barič, Tomislav Ivič, či Vlastimil Petržela. Ukázalo sa však, že spomenuté trénerské osobnosti o záujme Trenčanov vôbec nevedeli. "Nikto ma z Trenčína nekontaktoval ani sme nikdy o možnej spolupráci nerokovali," skonštatoval nedávno pre HN prekvapený český tréner Vlastimil Petržela.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 05:40