StoryEditor

Fenomén zvaný Ondrejka

10.08.2007, 00:00
Muž, bez ktorého by futbal v Zlatých Moravciach neexistoval - Viliam Ondrejka.

"Pre samotný región je to fenomén," potvrdil pre HN primátor mesta Vráble Tibor Tóth. Majiteľ zlatomoravského klubu tvrdí, že základom úspechu je dobrý kolektív. "Je dôležité, aby som sa mohol na ľudí, s ktorými spolupracujem, spoľahnúť. Sú u nás futbaloví nadšenci, ktorí ešte v minulosti robili túto prácu zadarmo. Hlavne by som vyzdvihol nášho prezidenta Karola Škulu, s ktorým dlhé roky úzko spolupracujem." V 15-tisícovom meste, ktoré sa z najnižších súťaží dostalo až medzi slovenskú elitu, stojí najkrajší športový komplex v krajine. Práve vďaka Ondrejkovi. Chodia tam aj tímy z celého sveta. "Skutočne celý svet už u nás bol. Dvíha to prestíž regiónu aj mojej stavebnej firme," hovorí pre HN.
Vďaka tomu je tento športový komplex aj určitý zdroj peňazí pre klub. "Je to určitý príjem v rámci tohto strediska. Ale je to tak finančne náročná prevádzka, že sme radi, keď tieto prostriedky použijeme na chod tohto komplexu. Ale v prvom rade je to pre nás odmena a predanie nášho mena," dodal Ondrejka.
Majiteľ a člen výkonného výboru Slovenského futbalového zväzu chodieva pravidelne aj na tréningy mužstva. Ako sám tvrdí, na hráčov však nevplýva. "Som s nimi v dennom kontakte, keď mám možnosť idem aj na tréning. Na druhej strane dodržujem hierarchiu, ja na hráčov nevplývam, v hráčskom kolektíve je za všetko zodpovedný tréner," ukončil Ondrejka.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
10. máj 2024 08:35