StoryEditor

McLaren ukázal auto, ktoré má zosadiť Vettela

01.02.2012, 23:00

Piloti stajne seriálu Formula 1 McLaren Jenson Button a Lewis Hamilton predstavili nový automobil, ktorý by im mal pomôcť ukončiť nadvládu Red Bullu a zosadiť z trónu momentálne najlepšieho jazdca svetového šampionátu Nemca Sebastiana Vettela.

Button skončil v uplynulej sezóne majstrovstiev sveta najprestížnejších motoristických pretekov na druhom mieste celkového hodnotenia pretekárov, svetový šampión spred takmer štyroch Hamilton dokonca obsadil až piatu pozíciu. Neohrozeným kráľom bol druhýkrát v rade práve Vettel, ktorý sa zároveň stal namladším šampiónom formuly 1. Nový monopost McLarenu MP4-27 otestuje premiérovo britský pilot Button na okruhu v španielskom Jereze. "Už sa nevieme dočkať novej sezóny. Podľa mňa je to najrafinovanejšie vyzerajúce auto za posledné roky," skonštatoval Hamilton.

Šéf tímu Martin Whitmarsh zdôraznil, že do kvalifikácie na prvú tohtosezónnu Veľkú cenu Austrálie nebudú vedieť, ako na tom najnovší monopost je. "Minulý rok sme šli podľa štandardov našej stajne McLarenu, a až zimné testy odhalili nedostatočnú rýchlosť. Teraz sme však v lepšej pozícii v porovnaní s uplynulou zimou," vyhlásil šéf tímu, ktorý v minulej sezóne skončil v pohári konštruktérov na striebornej pozícii. McLaren je s počtom 175 víťazstiev druhým najúspešnejším tímom formulovej histórie, lepšie je len Ferrari, ktoré je na čísle 215.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
03. máj 2024 05:22