StoryEditor

Naši hokejisti sklamali. Divákov aj tipujúcich

18.05.2015, 00:00
Slováci remizovali až v štyroch dueloch. „Nerozhodné výsledky tvoria iba 1 % zo stávok. Tipujúcich to nepotešilo,“ tvrdí Richard Slušný zo spoločnosti

Okrem veľkých emócií slovenských fanúšikov priamo v ostravskej ČEZ Aréne či pred televízormi priniesli súboje národného tímu vzrušenie aj tisíckam tipujúcich. V susednom Česku stavili tipujúci v stávkovej kancelárii Fortuna na MS v hokeji v prepočte vyše 10 miliónov eur. Koľko to bolo u nás, bookmakeri tajili. No dve najväčšie spoločnosti v tipovacom biznise u nás – Niké a Fortuna potvrdili, že výsledky Slovákov na šampionáte tipujúcich nepotešili. Až v štyroch zo siedmich súbojov národného tímu sa totiž zrodila remíza v riadnom hracom čase. „Stávky na remízu tvorili pri zápasoch Slovenska asi iba 1 percento zo stávok. Buď sa tipuje na výhru, alebo prehru,“ uviedol pre HN Richard Slušný zo stávkovej kancelárie Niké.

Najtipovanejší duel? S Nórskom

Po víťazstvách s Dánskom v nájazdoch, s Bieloruskom po predĺžení a so Slovinskom prišlo na rad Nórsko. A azda aj pre to šťastné víťazné ťaženie asi tipujúci verili, že séria triumfov sa natiahne o ďalší duel. „Najtipovanejší bol zápas Slovenska proti Nórsku. Až 95 percent všetkých tipujúcich verilo vo víťazstvo nášho mužstva,“ konštatoval Slušný. No svojej výhry sa po nečakanej prehre 2:3 nedočkali. Zaujímavosť, tentoraz pozitívnu, v súvislosti s týmto stretnutím pridáva PR manažér a hovorca spoločnosti Fortuna Petr Šrain. „Stávkarovi z Nových Zámkoch sme vyplatili interesantný tiket. Neváhal vložiť sto eur na to, že Slovensko vyhrá proti Nórsku prvú tretinu, ale zápas nakoniec prehrá. Tento tip ešte podporil stávkou na výhru Barcelony v Lige majstrov a odniesol si vyše 5-tisíc eur,“ hovorí Šrain. U jeho zamestnávateľa bol najtipovanejším hneď prvý súboj Slovenska na svetovom šampionáte proti Dánsku. „Po úvodnej remíze už boli tipujúci pri stávkach na slovenský tím opatrnejší,“ tvrdí.

Česi a Rusi vystrieľali tisíce

Šrain pre náš denník prezradil, že vôbec najvyššia vyplatená suma v súvislosti s majstrovstvami sveta v Česku bola vyplatená hneď v úvodný deň šampionátu. Bolo to 14-tisíc eur. „Za 47 stavených eur klient správne určil, že v zápase Česka so Švédskom strelia gól Jágr s Hertlom a v súboji Ruska s Nórskom sa strelecky presadia Tichonov a Anisimov. Získal tak 297-násobok vkladu,“ uviedol Šrain. Ešte o tisíc eur viac bolo vyplatených šťastlivcovi v Niké. Ten ťažil z remízového – záverečného dňa základných skupín, medzi ktorými bolo aj stretnutie Slovenska proti USA. „Najvyššiu výhru sme vyplatili 15-tisíc eur, kde tipujúci cez mobilnú aplikáciu Niké stavil za 30 eur všetky 4 remízy z utorňajších zápasov posledného dňa v skupinách,“ povedal Slušný. Súčasťou toho utorňajšieho programu bol aj podozrivý duel medzi Lotyšskom a Francúzskom. Na ich remízový zápas, resp. výhru Francúzov po nájazdoch, doplatilo Rakúsko, ktoré vypadlo z elitnej kategórie MS. „Tento zápas sme z kurzovej ponuky nestiahli. Reagovali sme iba znížením kurzu na remízu,“ tvrdí Slušný z Niké.

01 - Modified: 2007-06-04 13:48:00 - Feat.: 0 - Title: Fico: Naďalej bude pokračovať tlak na ceny pohonných látok
01 - Modified: 2024-05-07 20:17:52 - Feat.: - Title: Craig Ramsay rozhodol. Do záverečnej nominácie na MS v hokeji sa nedostali Lantoši, Takáč a Petrovický 02 - Modified: 2024-05-07 18:41:22 - Feat.: - Title: Parádny gól Slafkovského nestačil. Slováci nezvládli generálku pred MS 03 - Modified: 2024-05-07 10:00:00 - Feat.: - Title: Koľko máme medailí a pod koho vedením sme získali zlato? Tento kvíz zvládne len skutočný znalec hokeja 04 - Modified: 2024-05-07 09:56:49 - Feat.: - Title: Svetová špička zo zámoria. V Bratislave sa proti Slovákom predstaví kandidát na zlato s hviezdnymi menami 05 - Modified: 2024-05-05 18:49:04 - Feat.: - Title: Kanada vyhrala finále nad USA, titul oslavuje po troch rokoch
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
08. máj 2024 07:32