StoryEditor

Reakcie švédskych médií: Na Slovenky sme nestačili

20.04.2015, 10:18
Autor:
TASRTASR

Reakcie švédskych médií po prehre 0:4 so Slovenskom v baráži o účasť v II. svetovej skupine tenisového Pohára federácie v Bratislave:

tennis.se: "Švédske tenistky čaká regionálna zóna Pohára federácie. Duel proti Slovensku v Bratislave nebol v znamení modro-žltých farieb."

aftonbladet.se: "Švédky vypadli z druhej svetovej skupiny. V nedeľu potrebovali proti Slovenkám vyhrať tri zápasy za sebou, no prišli ďalšie dve prehry. Debakel 0:4 znamená zostup do euro-africkej zóny."

hd.se: "Švédky bez tímovej jednotky Johanny Larssonovej a rutinérky Sofie Arvidssonovej nestačili na Slovenky. V Bratislave doplatili na nevydarený štart, Rebecca Petersonová i Susanne Celiková nezískali v sobotňajších dvojhrách ani set."

Proti oslabeným súperkám do bodky naplnili papierové predpoklady. Slovenské tenistky rozhodli o víťazstve nad Švédskom najrýchlejším možným spôsobom a aj v roku 2016 sa predstavia v druhej svetovej skupine Pohára federácie. Anna Karolína Schmiedlová sa po zisku titulu na turnaji WTA na harde v poľských Katoviciach zhostila úlohy líderky tímu na jednotku. Na antuke v bratislavskom NTC vyhrala obe dvojhry a po boku svojej dobrej kamarátky Jany Čepelovej uspela aj v záverečnej štvorhre.

Skúsená Daniela Hantuchová opäť potvrdila, že vo Fed Cupe sa dokáže vyhecovať k výborným výkonom, Susanne Celikovej dovolila uhrať iba dva gemy. Slovenský kapitán Matej Lipták po hladkom triumfe 4:0 neskrýval spokojnosť. „Potvrdiť úlohu papierového favorita nebýva vždy ľahké. Naše dievčatá to však proti mladému švédskemu družstvu, v ktorom pre zranenie absentovala ich jednotka Johanna Larssonová, zvládli výborne. Teší ma, že po sérii štyroch prehier sme sa vo Fed Cupe konečne dočkali víťazstva. Kaja Schmiedlová bola prvýkrát v úlohe tímovej jednotky a počínala si bravúrne. Vedeli sme, že je to hráčka, ktorá ma veľký potenciál. Teraz sa ocitla v úplne novej pozícii, v oboch singlových zápasoch bola pred domácim publikom jasnou favoritkou. Počas celého týždňa pristúpila k tomu veľmi zodpovedne a potvrdila, že môžeme na nej stavať. Náš tím sa stáva silnejší, máme širší výber hráčok ako v minulosti, čo je veľké pozitívum," povedal Lipták.

Schmiedlová pred začiatkom tohto ročníka prestížnej tímovej súťaže nemala na svojom konte ani jednu odohratú dvojhru, po dueli proti Švédkam má bilanciu 3:1. „Je to úžasné, že sa mi podarilo etablovať v našom fedcupovom tíme. Veľmi ma teší, že mi kapitán dal šancu už vo februárovom dueli v Holandsku. Škoda, že v Apeldoorne neboli všetky naše najlepšie tenistky, mohli sme hrať v baráži o svetovú skupinu. Fedcupový týždeň mi však veľmi pomohol pred turnajom v Riu de Janeiro, kde sa mi podarilo postúpiť do prvého finále na okruhu WTA. Teraz tu bola Daniela Hantuchová, ktorá mi bola veľkou oporou. Dúfam, že víťazné zápasy ma nakopnú a že sa mi bude dariť aj na ďalších turnajoch," povedala aktuálna slovenská dvojka.

01 - Modified: 2007-05-14 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Zaujímavosti
01 - Modified: 2024-04-13 11:22:07 - Feat.: - Title: Slovenské tenistky postúpili na finálový turnaj v Seville, o rozhodujúci tretí bod sa zaslúžila Jamrichová 02 - Modified: 2024-03-29 08:48:41 - Feat.: - Title: Djokovič si kouča ešte nevybral. Nemám predstavu, či vôbec nejaký bude, povedal srbský tenista 03 - Modified: 2024-03-01 18:56:23 - Feat.: - Title: Rozhodcovi kričal do tváre. Ruského tenistu Rubľova diskvalifikovali za nadávky 04 - Modified: 2024-02-06 16:19:34 - Feat.: - Title: Molčan pre HN: Hrať finálovú skupinu doma by bolo úžasné. Djokovič? V Srbsku mi na kurte veru nechýbal 05 - Modified: 2024-02-03 20:57:19 - Feat.: - Title: Daviscupová paráda. Výkony Molčana i Kleina boli na úrovni hráčov 40. miesta svetového rebríčka, vraví expert
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
08. máj 2024 02:54