StoryEditor

Vůjtek je sklamaný. Z výkonov Slovákov

10.11.2013, 17:30
Autor:
tasr, stltasr, stl

Rozpačitý výkon a prehra 0:3 so Švajčiarskom zavŕšili neúspešné vystúpenie slovenských hokejistov na Nemeckom pohári. Na mníchovské podujatie budú chcieť hráči spod Tatier čím skôr zabudnúť, keďže v troch zápasoch predviedli len málo hokejovej krásy a výsledkovo sa zaradili na samý koniec turnajového poradia.

Slováci nedali gól okrem Švajčiarom ani v sobotu proti Nemcom (0:2), jediné dva body vydolovali po obrate v piatkovom dueli s USA (4:3 sn). "Ja osobne som sklamaný z výkonov tohto tímu. Stodvadsať minút nedať gól, to je alarmujúce," vyhlásil po nedeľňajšej prehre hlavný tréner reprezentácie Vladimír Vůjtek. "I keď nášmu výkonu nechýbala snaha, absolútne tam nebola hokejovosť. Nemci aj Švajčiari nás hokejovo prevýšili. Ukázalo sa, že Európa je niekde inde než sme momentálne my."



Tímu akoby chýbala ľahkosť, iskra a v závere aj energia. Obrancovia kopili chyby a útočníci si nevedeli dať viac než dve prihrávky. Po tom, čo už v sobotu bolo jasné, že Slováci turnaj nemôžu vyhrať, akoby nedeľňajší záverečný duel len povinne odohrali. "Hrali sme naozaj zle," priznal brankár Ján Laco. "Prvú tretinu sme vôbec nekorčuľovali a z toho potom pramenil chaos v našom obrannom pásme. Švajčiari ľahko prenikali pred našu bránku a to sa už ťažko bráni. Nešla z nás žiadna energia, neverili sme si s pukom. Bolo to celé také zvláštne. Zápas rozhodne nebol z našej strany dobrý."

Mužstvo doplácalo na celom turnaji na časté vylúčenia. Proti Švajčiarom Slováci sedemkrát ohrievali trestnú lavicu. "Robíme hlúpe fauly, po ktorých inkasujeme góly v oslabeniach. V každom zápase máme sedem-osem vylúčených, tak sa hrať nedá...," hneval sa Tomáš Záborský, útočník Salavatu Julajev Ufa.

Tréner Vůjtek po turnaji len ťažko hľadal nejaké klady. "Pozitívom boli len výkony oboch brankárov Jána Laca a Rastislava Staňu. V defenzíve bolo veľa medzier a zlých obranných zákrokov. Jediný z obrancov, kto splnil kritériá, bol Michal Sersen," vyslovil sa reprezentačný kouč na adresu zadáka Slovana Bratislava, s dvoma gólmi najlepšieho strelca mužstva. Vůjtek bol sklamaný najmä z útočnej činnosti. "Nevedeli sme si nahrať tri prihrávky, v každom zápase sme si vypracovali v priemere dve šance a to je žalostne málo na to, koľko máme v tíme hráčov z KHL." Najväčšiu snahu ukázali z útočníkov Rastislav Špirko a Radoslav Tybor, gólovo sa však nepresadili. "Tybor hral dobre, bol agresívny, rýchly. Oproti vlaňajšku rozhodne urobil pokrok. Je to mladý chalan, ktorý si vypýtal miestenku aj na ďalšie prípravné turnaje."

Vůjtek cítil rozčarovanie najmä z výkonov hráčov KHL. „Traja nováčikovia neboli o nič horší než oni. Prvej pätorke sa vôbec nedarilo, v priebehu zápasu so Švajčiarskom sme museli jej zloženie pomeniť. Nejde o to, že sme nedali gól, my sme si nedokázali ani vypracovať šance,“ dodal.

 

01 - Modified: 2005-09-04 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: MasterCard bude verejne upisovať akcie
01 - Modified: 2024-04-10 13:06:24 - Feat.: - Title: Slafkovského súčasná forma je prísľub aj pre národný tím. Ukazuje, že má schopnosti byť líder, tvrdí Bartovič 02 - Modified: 2022-02-16 16:02:43 - Feat.: - Title: Vůjtek pre HN: Slováci majú lepšie zložené mužstvo ako Česi. Príčiny zlepšenia však vidím inde 03 - Modified: 2021-11-04 16:47:13 - Feat.: - Title: NHL: Marián Gáborík ukončil kariéru. Tá cesta bola veľkolepá, úžasná a neuveriteľná 04 - Modified: 2019-05-16 15:41:10 - Feat.: - Title: Slováci? Zaráža ma, ako sa boja koncoviek. Úlohu asi hrala aj psychická labilita, hovorí Vůjtek 05 - Modified: 2017-05-09 20:43:53 - Feat.: - Title: Nemusíte sa obávať vypadnutia
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
13. máj 2024 19:45