StoryEditor

Slovan v KHL vyhral. Stačil gól

30.10.2013, 17:52
Autor:
tasr, stltasr, stl
Belasí zdolali v prestížnej súťaži Atlant Mytišči na jeho ľade 1:0. Rozhodol Juraj Mikúš.

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v stredajšom zápase KHL na ľade Atlantu Mytišči najtesnejším rozdielom 1:0 a ukončil tak štvorzápasovú sériu prehier.

Zverenci trénera Rostislava Čadu sa po slabej prvej tretine dostali na začiatku druhej časti do tempa a v 26. minúte sa ujali vedenia zásluhou Juraja Mikúša. V ďalšom priebehu si oba tímy vypracovali viacero šancí na góly, ale obaja brankári predvádzali výborné výkony. Skóre sa tak už nezmenilo.

"Belasí" zakončia tretí trip na súperových klziskách v piatok 1. novembra o 16.30 hod. na ľade SKA Petrohrad. Potom ich už čaká štvorzápasová domáca šnúra, ktorú odštartujú 13. novembra o 19.00 hod. proti Jugre Chanty-Mansijsk.



Atlant Mytišči - Slovan Bratislava 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Gól: 26. Juraj Mikúš (Škoula, Bartovič). Rozhodcovia: Bukin, Safiullov – Palei, Lazarev, vylúčení: 0:1 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 5200 divákov

Atlant Mytišči: Galimov – Novopašin, Niskala, Rukavišnikov, Petrov, Velikov, Dyblenko, Aťušov, Batyršin – Koľcov, Kablukov, Jašin – Radulov, Engqvist, Šmeljov – Gluchov, Trubačjov, Arťuchin – Haataja, Kadeikin, Michnov

Slovan Bratislava: Janus - Škoula, Sersen, Sigalet, Mojžíš, Štajnoch, Kutlák - Radivojevič, J. Mikúš, Bartovič - Miklík, Bližňák, Vondrka - Netík, Šťastný, Kukumberg - Daňo, Matoušek, Hudáček - T. Mikúš, Mráz

Zápas nemal zo začiatku príliš vysoké tempo, hralo sa najmä v strednom pásme a ani jedno z mužstiev sa v útoku nevedelo výraznejšie presadiť. Po hluchej päťminútovke sa o slovo prihlásili domáci, ktorí niekoľkými pokusmi otestovali súperovho brankára. Janus sa zapotil najmä po strele Michnova z 9. minúty, keď dobrým zásahom betónom zachránil. Gólman Slovana si udržal čisté konto aj v 12. minúte, keď lapačkou zneškodnil strelu Kadeikina, ktorý sa ocitol v čistej gólovej šanci. Slovan toho v úvodnej tretine príliš nepredviedol. Pred súperovho brankára Galimova sa dostal len sporadicky a keď už, tak si domáca obrana s jeho útokmi poľahky poradila. Nebezpečnejšie boli iba dve delovky Sigaleta od modrej. V závere tretiny predsa len mohol ísť Slovan do vedenia, no Hudáček nedokázal poslať puk do úplne odkrytej bránky.

V úvode druhej časti sa obraz hry zmenil. Hráči Slovana boli oveľa aktívnejší a po niekoľkých pološanciach sa v 26. minúte dočkali úvodného gólu. Vondrka prihral voľnému Škoulovi, ten nahodil puk na Galimova a Juraj Mikúš ho doklepol do siete - 1:0. Na druhej strane sa vo výbornej príležitosti ocitol Niskala, no obetavý Štajnoch sa mu hodil do strely. Domácim sa naskytli dve výborné možnosti na vyrovnanie v 33. minúte. Najprv sa po chybe obrany hostí ocitol sám pred bránkou Arťuchin, no otočený chrbtom výborného Janusa neprekonal a brankár hostí iba niekoľko sekúnd na to lapačkou zneškodnil pokus Gluchova. Ani v ďalšom priebehu tempo neustalo. V 36. minúte našiel Miklík na ľavom kruhu Bližňáka, ale Galimov druhý puk za svoj chrbát nepustil. Slovan nevyužil ani prečíslenie troch na dvoch, keď sa Sersen rozhodol namiesto prihrávky pre strelu a s tou si gólman Mytišči poradil.

Prvé vylúčenie v zápase prišlo až v 41. minúte, keď išiel na trestnú Škoula. Domácim sa tak naskytla ideálna situácia na vyrovnanie, ale vôbec s ňou nenaložili dobre, keď ani raz nevystrelili na bránku. "Belasí" sa v ďalších minútach sústredili na obranu stredného pásma, s čím si domáci dlho nevedeli rady. DO útočného pásma sa dostali až v 48. minúte, ale Michnovova strela z uhla neznamenala nebezpečenstvo. O minútu neskôr však prišla veľká chyba Štajnocha, ktorý ako posledný stratil puk v strednom pásme. Za ním sa rozbehol Koľcov, no zároveň vyštartoval z bránky aj Janus, ktorý ho zastavil aj za cenu faulu. Najlepší muž zápasu potvrdil výborný výkon, keď zlikvidoval aj nariadené trestné strieľanie Koľcova. Atlant v závere vystupňoval tlak a na bránku súpera lietal jeden puk za druhým. Slovan v závere už iba vyhadzoval puky z vlastnej tretiny, no tesný náskok už udržal. Pripísal si tak prvé víťazstvo na tripe a zároveň ukončil štvorzápasovú sériu prehier.

01 - Modified: 2005-08-16 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Po(s)tupné kroky
01 - Modified: 2024-04-12 11:49:23 - Feat.: - Title: Hráči z KHL nepôjdu na hokejový šampionát do Česka. Zväz tvrdí, že nie sú k dispozícii 02 - Modified: 2024-04-03 14:32:04 - Feat.: - Title: Valábik pre HN: Nemyslím si, že by pre hráčov z KHL prišla pozvánka do prípravy 03 - Modified: 2024-04-01 12:50:42 - Feat.: - Title: Nečakaný vyzývateľ v boji o korunu kráľa strelcov: Neupínam sa k tomu, no bolo by zbabelé o to nezabojovať 04 - Modified: 2024-03-30 19:00:38 - Feat.: - Title: Slovan zdolal Podbrezovú v skupine o titul. Tri body zariadil v prvej minúte nadstavenia Marcelli 05 - Modified: 2024-02-23 12:05:57 - Feat.: - Title: Polícia riešila pri štvrtkovom zápase Slovana viaceré prípady porušenia zákona
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
04. máj 2024 08:57