StoryEditor

Hamšík zase exceloval. Dvomi gólmi zariadil triumf Slovákov

12.10.2014, 22:37

V 65. minúte sa Vladimír Weiss po nádhernej akcii dostal až pred pokutové územie hostí, našiel Mareka Hamšíka a ten nechytateľnou strelou k ľavej tyči otvoril skóre. Tento moment znamenal, že Slováci boli krok od víťazstva aj v treťom zápase kvalifikácie o európsky šampionát 2016.

Lenže o štvrťhodinu nato domáci Bielorusi vyrovnali. V tej chvíli to vyzeralo, že Slovákom bude musieť stačiť aj remíza. Lenže. V 84. minúte prišla ďalšia skvelá akcia tímu trénera Jána Kozáka. Miroslav Stoch prekvapil gólmana Bieloruska, jeho strela sa od tyče odrazila až k Marekovi Hamšíkovi a ten druhým gólom opäť zariadil vedenie náho mužstva. A to nebolo všetko.

V nadstavenom čase spečatil našu výhru striedajúci Stanislav Šesták, ktorý sa v národnom tíme strelecky presadil po vyše roku. Slováci tak vyhrali v Bielorusku 3:1 a v kvalifikačnej skupine C majú na svojom konte deväť bodov za tri výhry. V tabuľke sú naši futbalisti na prvom mieste pred Španielskom a Ukrajinou, ktorí majú na svojom konte šesť bodov.

kvalifikácia EURO 2016:

C-skupina (Borisov):

Bielorusko - SR 1:3 (0:0)

Góly: 79. Kalačev - 65. a 84. Hamšík, 90.+1 Šesták. Rozhodovali: Gumienny - Bleyen, Cremers (všetci Belg.), ŽK: Verchovcov, Šitov - Gyömbér, 4000 divákov.

zostavy a striedania:

Bielorusko: Ževnov - Šitov (76. Stasevič), Martynovič, Verchovcov, Filipenko (55. Poľakov), Bordačev - Dragun - Kalačev, Krivec, Balanovič - Bressan (46. Gordejčuk)

Slovensko: Kozáčik - Pekarík, Škrtel, Ďurica, Gyömbér - Pečovský, Kucka (85. Kiss) - Mak (62. Šesták), Hamšík, Weiss (80. Stoch) - Nemec

Slováci nastúpili v Borisove s jedinou zmenou v zostave oproti štvrtkovému víťaznému zápasu so Španielskom, keď Hubočana nepustilo do hry zranenie. Tréner Kozák preskupil rady a zvolil rozostavenie 4-2-3-1. Na ľavý kraj štvorčlennej obrany zaradil Gyömbéra, na hrote útoku operoval Nemec.

V úvode stretnutia zaujal Weissov dlhý pas na Maka, gólová šanca však z toho nebola. V 7. minúte Ďurica z priameho kopu poriadne natiahol domáceho brankára a z následného rohu mohol po sklepnutí Škrtelom skórovať z troch metrov Kucka, no Ževnov vytiahol reflexívny zákrok. Bielorusi pôsobili nervóznym dojmom, hostia im nedovolili dostať sa na dostrel brány a pár ďalekonosných pokusov neznamenalo pre Kozáčika žiadne nebezpečenstvo.

V 28. minúte sa rútili do prečíslenia Mak s Hamšíkom, no nerozumeli si a bieloruská defenzíva črtajúcu sa šancu zastavila už v zárodku. Celkovo priniesol prvý polčas šancí ako šafranu, obe mužstvá hrali predovšetkým zodpovedne v obrane s cieľom neurobiť hrubú chybu. Domáci ojedinele vystrčili rožky v 38. minúte Kalačevovou prízemnou strelou, ktorá však Kozáčika neprekvapila.

Druhé dejstvo otvorila štipľavá strela Hamšíka z hranice šestnástky, ktorú však Ževnov vyrazil. V 52. minúte sa dostával do šance Nemec, ale jeho krížna strela minula ľavú žrď bieloruskej brány. Po hodine hry prišla ďalšia dobrá príležitosť pre slovenský tím, Mak však neprepálil rukavice bieloruského brankára. Slováci pôsobili aktívnejším dojmom ako ich zakríknutý súper, ale nevedeli dotiahnuť niektoré sľubne sa vyvíjajúce akcie do konca.

V 62. minúte Weiss zbytočne stratil loptu v strede ihriska, domáci sa vyrojili dopredu, ale striedajúci Gordejčuk sa so streľbou uponáhľal a mal vychýlenú mušku. V 65. minúte vypukla na riedko zaplnených tribúnach Borisov Areny slovenská radosť. Weiss v pokutovom území "nabil" Hamšíkovi, ktorý nádhernou polovysokou strelou pravačkou umiestnil loptu presne k žrdi - 0:1. Gól však hosťom skôr ublížil. Na chvíľu sa príliš hlboko stiahli do defenzívy s cieľom brániť výsledok, čo sa im vypomstilo v 79. minúte.

Kalačev si spracoval center Draguna a hoci bol v miernom uhle, dokázal prepáliť Kozáčika - 1:1. Odpoveď na seba nenechala dlho čakať a Slováci si o päť minút vzali späť vedenie. Stoch napálil loptu do žrde, tá sa prekvapujúco odrazila k Hamšíkovi, ktorý ju poslal nekompromisným "vešiakom" pod brvno - 1:2. V závere ešte Šesták využil dieru v domácej defenzíve, pretlačil sa pri brániacom hráčovi a spečatil triumf Slovenska - 1:3.

01 - Modified: 2006-11-15 15:20:00 - Feat.: 0 - Title: Polícia zadržala podnikateľa Ladislava R. a známeho právnika Ernesta V.
01 - Modified: 2024-05-18 20:33:43 - Feat.: - Title: Tréner Weiss st. o pokračovaní v Slovane: "Rád by som zostal" 02 - Modified: 2024-05-11 14:55:39 - Feat.: - Title: Manchester City porazil Fulham, priblížil sa tak k zisku titulu v Premier League 03 - Modified: 2024-05-10 19:43:40 - Feat.: - Title: Mbappe potvrdil, že na konci sezóny opustí Paríž St. Germain 04 - Modified: 2024-05-02 12:09:23 - Feat.: - Title: Víťaz, čo pláva neoblomne proti prúdu a zostáva verný svojej filozofii. Fiľov klub je európsky unikát 05 - Modified: 2024-05-01 15:09:07 - Feat.: - Title: Slovenský pohár ovládli futbalisti Ružomberka. Získali druhú trofej
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. máj 2024 19:04