StoryEditor

V NHL sa mu nedarilo, hral aj na farme. Teraz mladý Slovák riadil prvý triumf na MS

07.05.2016, 16:12
Slovenské víťazstvo nad Maďarmi v pomere 4:1 režírovala práve formácia Mareka Viedenského s Jurčom a Liborom Hudáčkom na krídlach.

Prvý zápas na MS v Rusku mu veľmi chutil. Tomáš Jurčo to potvrdil nielen gólom a asistenciou, ale aj hýrivým pohybom a dobrým prehľadom.

Za kvalitným výkonom ho popohnala motivácia potešiť svojich najbližších.

Slovenské víťazstvo nad Maďarmi v pomere 4:1 režírovala práve formácia Mareka Viedenského s Jurčom a Liborom Hudáčkom na krídlach.

Tomáš Jurčo pritom odohral v Detroite v tejto sezóne NHL iba polovicu zápasov, presne 44. V nich strelil štyri góly a na dva prihral.

Vedenie Red Wings ho však počas sezóny poslalo na farmu kde odohral päť zápasov a dosiahol v nich deväť bodov.

Okrem detroitského útočníka sa presadili aj jeho defenzívni kolegovia z päťky - dvojbodoví Andrej Sekera (1+1) s Martinom Marinčinom (0+2). "Základ je za nami. Máme za sebou dobrý štart, stačí na to nabehnúť a pokračovať v tempe," uviedol Jurčo.

Slovenskí reprezentanti dve tretiny kontrolovali hru, no v tretej sa nechali zatlačiť. Maďarov dostali do tempa tri presilovky za sebou a hoci pred Branislavom Konrádom neraz spravili vietor, zníženia sa nedočkali.

"Keď na nás súper vybehne a začne forčekovať, mali by sme sa upokojiť, nebyť splašení. Stalo sa nám to aj teraz. Až na niekoľko minút v tretej tretine sme odohrali slušný zápas," pokračoval.

Jurčo si sobotňajší "obedný" zápas vychutnal. Nadviazal v ňom na dobrý výkon zo záverečného prípravného zápasu proti Dánsku (3:1), v ktorom sa rovnako podieľal na úspešných kombináciách či zakončení.

"Mal som veľkú motiváciu. Vedel som, že sa na mňa a na tím pozerala celá rodina, kamaráti, blízki známi. Keď veľa hrám a darí sa nám, hokej mi chutí. Preto som si to užíval. Ak to bolo vidno, dobrá vizitka," uviedol Jurčo.

V národnom drese si v sobotu otvoril druhú desiatku reprezentačných štartov. Po premiérovom presnom zásahu na uplynulých ZOH v Soči pridal debutový aj na šampionáte v Petrohrade.

"Je to síce pekné, no nemám ani jeden puk, neviem, kam sa pozerajú moji spoluhráči, keď dám gól," dodal s úsmevom.

01 - Modified: 2024-05-10 17:53:40 - Feat.: - Title: Poriadny direkt smerom k postupovým ambíciám. Nemci vyhrali zaslúžene, hodnotí vicemajster z Petrohradu 02 - Modified: 2024-05-09 19:31:19 - Feat.: - Title: Slovenská hokejová reprezentácia napísala na súpisku všetkých 25 hráčov. Športovci z AHL sa nepripoja 03 - Modified: 2024-05-09 18:31:24 - Feat.: - Title: Slovenských hokejových rozhodcov Hronského a Durmisa čaká prvý šampionát 04 - Modified: 2024-05-09 06:06:20 - Feat.: - Title: Štvrtá sezóna v belasom drese. Takáč predĺžil zmluvu so Slovanom Bratislava o ďalší rok 05 - Modified: 2024-05-08 13:06:49 - Feat.: - Title: Tatarov odkaz fanúšikom: Hokej hráme hlavne pre nich. Verím, že na MS sa im odvďačíme dobrým výsledkom
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
11. máj 2024 10:03