Rusko - LotyšskoTASR/AP
StoryEditor

Suverénni Rusi, hviezda Chicaga štyrmi bodmi vybavila zápas

09.05.2016, 17:59
Autor:
TASRTASR

Vo svojom treťom zápase 80. hokejových MS vyhral v pondelok v Moskve domáci tím nad Lotyšskom 4:0. Ruský koncert predviedol Artemij Panarin, naopak Lotyši predviedli sériu príšerných presiloviek, v klasických nevedeli puk zasunúť do bránky ani v čisých poizíciách a dve dvojnásobné výhody odohrali priam bezprizorne.

"Zborná" sa v ďalšom dueli základnej fázy predstaví až po dvojdňovej pauze, jej súperom vo štvrtok o 19.15 SELČ bude Dánsko. Lotyši nastúpia o deň skôro 15.15 proti Švajčiarsku.  

      A-skupina (Moskva):
      Lotyšsko - Rusko 0:4 (0:0, 0:2, 0:2)
      Góly: 21. Panarin (Dacjuk), 28. Dadonov (Šipačov, Panarin), 48. Šipačov (Panarin, Dadonov), 58. Panarin (Čudinov, Šipačov). Rozhodcovia: Fonselius (Fín.), Wehrli (Švaj.) - Nieminen (Fín.), Pihlblad (Švéd.), vylúčení: 4:5 na 2 min., navyše: 29. Jemelin 5+DKZ za podrazenie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0.
       Lotyšsko: Merzlikins - M. Širokovs, Galvinš, Siksna, Sotnieks, Andersons, Jerofejevs, Cibulskis - Abols, Girgensons, Daugavinš - A. Širokovs, Redlihs, Skvorcovs - Indrašis, Džerzinš, Bukarts - Bičevskis, Meija, Kulda - Pavlovs
            Rusko: Bobrovskij - Vojnov, Jemelin, Belov, Čudinov, Marčenko, Zajcev, Antipin - Telegin, Dacjuk, Mozjakin - Dadonov, Šipačov, Panarin - Ľubimov, Kalinin, Plotnikov - Širokov, Burmistrov
      
Zaujímavá prvá tretina nepriniesla žiadne góly najmä preto, že Rusi nedokázali prekonať Merzlikinsa. Tutovku zahodil Dadonov a potom lotyšský brankár zázračne rukoväťou eliminoval strelu Panarina. No práve druhý ruský útok sa presadil v nasledujúcej časti. Panarin od mantinelu príklepom odklial čaro súperovej svätyne a potom vyrobil akciu na druhý gól - za bránkou vybojoval puk, senzačne ho poslal pred bránku Šipačovovi a po jeho krížnom prísune Dadonov zakončil do odkrytej siete. Rusi hrali systémovo umne, Panarin v sólo-kontre trafil žŕdku, ale niektorí jeho spoluhráči urobili individuálne chyby zbytočnými faulami. Jemelin išiel za surového "koňara" predčasne do kabín a Lotyši mali 5-minútovú presilovku. V nej pálili ostošesť a prvé štyri minúty ju hrali dobre, lenže Bobrovskij chytil gólovky aj na dva zápasy.

Vo vyše minútovej prevahe o dvoch hráčov pôsobili Lotyši naopak bezzubo, trestuhodne ju prehajdákali a hoci si následne vypracovali ďalšie dve čisté šance, po dvoch tretinách prehrávali 0:2. Trest prišiel v tretej časti opäť vo vydaní Dadonovovej formácie, ktorej šéf bol tentoraz na začiatku akcie, cez Panarinovu diagonálu pred bránkovisko na pohotovú čepeľ Šipačova. Následný gól Mozjakina neplatil, Lotyši opäť pálili slepými v ďalšej početnej výhode a v jej závere nevyužil kontrovú tutovku Šipačov a podobne dopadol o pár minút neskôr. V závere Lotyši predviedli ďalšiu príšernú presilovku o dvoch hráčov, hrali ju bez brankára šiesti na troch, ale tretina z nich sa ani nedostala do kolotoča, keďže to hrali na obrancov, páliacich do padajúcich tiel protivníkov. Na záver dvojminútového trápenia sa pobaltský tím previnil a Panarin predviedol hru a streľbu v početnej výhode štvrtým gólom zbornej.

01 - Modified: 2024-04-26 05:15:02 - Feat.: - Title: Za nápis "Smrť režimu" si má 17-ročná ruská študentka odpykať 3,5 roka 02 - Modified: 2024-04-25 20:00:27 - Feat.: - Title: Putin vyzýva na zdržanlivosť pri zabavovaní majetku firiem. Štát preberá kontrolu po odchádzajúcich firmách 03 - Modified: 2024-04-25 19:19:24 - Feat.: - Title: Úrady hlásia desať mŕtvych po ruských aj ukrajinských útokoch, Moskva zasiahla železničnú stanicu 04 - Modified: 2024-04-25 18:36:15 - Feat.: - Title: Putin plánuje v máji navštíviť Čínu. Obviňujú USA zo "zasahovania" do záležitostí iných krajín 05 - Modified: 2024-04-25 18:29:35 - Feat.: - Title: Ruskí navrátilci z vojny majú v Rusku na svedomí najmenej 107 životov, ďalšiu stovku zranili
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 07:48