StoryEditor

Pobijeme sa o každý jeden bod

09.06.2016, 00:00
Autor:
(vtr)(vtr)
Stredopoliar národného tímu a hráč talianskeho AC Miláno Juraj Kucka pre HN:

Zažiaril na šampionáte v Juhoafrickej republike 2010 a odvtedy patrí k pilierom národného tímu. Tretí najlepší futbalista Slovenska za minulý rok Juraj Kucka sa už nevie dočkať prvého zápasu. „Dôležité je uspieť v každom zápase,“ tvrdí pre HN:

Už o dva dni nastúpite na prvý duel európskeho šampionátu, v sobotu sa postavíte proti reprezentácii Walesu. Čo vo vás prevláda?
Tešíme sa na to všetci, ešte pár tréningov a ideme na to. Konečne je to tu a chceme si každý jeden zápas na majstrovstvách Európy užiť.

Na úspešný vstup do turnaja ste sa chystali bezmála mesiac. Výsledky aj výkony naznačujú, že príprava prebehla bez problémov, je tak?
Prebehla v poriadku, bez väčších problémov. No úplne najhlavnejšie bolo, že sa počas tréningov a troch prípravných zápasov nikto nezranil. Podarilo sa nám uhrať dobré výsledky a výkony z našej strany boli tiež dobré.

V národnom tíme ste prvýkrát zažiarili na majstrovstvách sveta v Juhoafrickej republike 2010. Je tohtoročné mužstvo lepšie, než sme mali pred šiestimi rokmi?
To je ťažké povedať. Boli sme vtedy omnoho mladší. Aj vtedajší reprezentačný výber mal svoje kvality, a má ich aj teraz. Dnes je to úplne odlišný tím, ale ako hovorím, je ťažké to porovnávať.

S akými ambíciami idete vy osobne do turnaja, v ktorom sa Slovensko predstaví prvýkrát vo svojej histórii?
Zabojovať v každom zápase – s Walesom, Ruskom aj Anglickom – pobiť sa o každý jeden bod a získať ich po zápasoch v základnej skupine čo najviac. Napokon uvidíme, na čo nám to bude stačiť.

V prípade priaznivých okolností nám k účasti v osemfinále môže stačiť preskočenie jedného súpera. Cez ktorý národný tím môže viesť cesta k postupu?
Každý duel bude ťažký a nikto vám nedaruje body zadarmo. Podľa mňa to bude veľmi vyrovnaná skupina. Dnes sa nedá odhadnúť, či Wales alebo Rusko je najpriechodnejší súper na postup. Dôležité je byť úspešný v každom jednom zápase.

Krátko pred odchodom do Francúzska ste nechali všetkým spoluhráčom vyrobiť špeciálne hodinky. Ako sa zrodil tento nápad?
Prišlo mi to ako pekná vec. Lebo v reprezentácii sme fakt dobrá partia a bola takáto možnosť. Každý bude mať aspoň peknú spomienku na tento šampionát, ktorý nás čaká.

01 - Modified: 2024-05-21 22:00:00 - Feat.: - Title: HBO Max sa zmenilo na Max. Ponúka viac obsahu, ale za vyššiu cenu 02 - Modified: 2024-05-21 10:24:23 - Feat.: - Title: Sociálna psychologička: To, že sa politici nestretnú, vyslalo zlý signál. Spoločnosť môže cítiť strach 03 - Modified: 2024-05-18 20:33:43 - Feat.: - Title: Tréner Weiss st. o pokračovaní v Slovane: "Rád by som zostal" 04 - Modified: 2024-05-18 05:30:00 - Feat.: - Title: Analytička pre verejné politiky: Kus pokory neuškodí vedcom, systému ani antisystému 05 - Modified: 2024-05-17 08:28:50 - Feat.: - Title: Ivana Gáborík: „Slzy sa mi kotúľajú po tvári na počkanie,“ hovorí v exkluzívnom rozhovore pre Evitu
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
22. máj 2024 00:25