TASR
StoryEditor

Hokejisti Petrohradu ponížili Slovan na domácom ľade

04.10.2016, 21:45
Autor:
TASRTASR
Jedne z najväčších favoritov nadelil slovanistom poltucet gólov.

Hokejisti Slovana Bratislava podľahli v utorkovom súboji KHL na domácom ľade s jedným z najväčších favoritov súťaže SKA Petrohrad vysoko 0:6 a pripísali si už piatu prehru z uplynulých šiestich zápasov.

Slovenský zástupca v nadnárodnej súťaži doslova daroval hosťom úvodné dva góly, pri prvom si už v 37. sekunde zrazil puk korčuľou do vlastnej siete obranca Nick Plastino a pri druhom využil kanonier Iľja Kovaľčuk katastrofálnu rozohrávku domáceho brankára Barryho Brusta. Kapitán SKA Kovaľčuk v tretej časti skompletizoval svoj hetrik, poltucet zavŕšili Nikolaj Prochorkin a Steve Moses. Slovan herne absolútne prepadol a zapísal si najvyššiu domácu prehru od svojho vstupu do KHL.

"Belasí" tak zostávajú v tabuľke Západnej konferencie na 13. priečke so štvorbodovou stratou na dvanásty Medveščak Záhreb. Trojzápasovú domácu sériu zakončia štvrtkovým súbojom so Severstaľom Čerepovec (19.00 h).

KHL - základná časť:

Slovan Bratislava - SKA Petrohrad 0:6 (0:1, 0:2, 0:3)

Góly: 1. Kovaľčuk, 31. Kovaľčuk, 40. Koskiranta (Moses, Chochlačov), 41. Kovaľčuk (Tichonov, Plotnikov), 43. Prochorkin (Barabanov, Rukavišnikov), 46. Moses (Dadonov). Rozhodovali: Belov, Gašilov - Metalnikov, Sirotkin, vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 10.055 divákov (vypredané).

Slovan Bratislava: Brust - Plastino, Švarný, Meszároš, Luža, Ďaloga, Kundrátek, Pokorný - Jeglič, Taffe, Nedorost - Cheechoo, Viedenský, Šťastný - Chipchura, Zigo, Valský - Kubalík, Lušňák, Skalický - Šiška

SKA Petrohrad: Šesťorkin – Rukavišnikov, Zubarev, Čudinov, Chafizullin, Belov, Jakovlev, Rykov – Plotnikov, Tichonov, Kovaľčuk – Dadonov, Šipačov, Gusev – Chochlačov, Koskiranta, Moses - Barabanov, Prochorkin, Širokov - Dergačov

Pre Slovan sa zápas začal ako zo zlého sna. Už v 37. sekunde Kovaľčuk prihral z rohu klziska pred domácu bránku a obranca Plastinho si puk nešťastne zrazil korčuľou do vlastnej siete - 0:1. Tento moment určil ďalší ráz stretnutia. Tvoriť boli nútení Slovanisti, čo proti hviezdami nabitému súperovi nebolo jednoduché. Technicky vyspelí a korčuliarsky zdatní hráči Petrohradu vedeli využiť každú medzeru v obrannom rozostavení domácich, aby sa cez ňu predrali do šance, "belasých" však držal nad vodou skvelý Brust. Najprv ho zachránila žŕdka po tom, čo Dadonov unikol Ďalogovi, v 10. min brankár Slovana pokryl dorážku Rykova, o tri minúty neskôr vypichol hokejkou puk Chochlačovovi v nájazde a následne ustál aj blafák unikajúceho Guseva. Říhovi zverenci však držali s favoritom krok a tiež vedeli zamestnať Šešťorkina. Dobrú šancu mal Zigo, ktorý zblízka z uhla minul, a brankár SKA ukázal svoje umenie po prieniku Ďalogu, keď vyrazil dorážku Valského.

Slovan hral v úvode druhej tretiny prvýkrát presilovku, hoci sa v nej nedostal k vážnejšej strele, dostal sa aspoň do potrebného tempa. V 23. min nebezpečne vystrelil z dobrej pozície Ďaloga, potom vznikol pred bránkou SKA poriadny závar, v ktorom sa najviac činil Skalický a v 27. min zahodil veľkú príležitosť Zigo, ktorý nekrytý pred bránkou namieril po prihrávke Chipchuru vedľa. Hostia odpovedali šancou Čudinova, domácich podržal Brust. Zápas mal v týchto chvíľach výbornú úroveň, Slovanisti sa vypli k maximálnemu výkonu, ten však totálne znegovali zbytočné chyby. V 31. min rozohral Brust priamo na hokejku Kovaľčuka, ktorý sa z medzikružia nemýlil - 0:2. Pre domácich to bol šok, z ktorého sa už nespamätali. V 33. min Brust zneškodnil čistú šancu Prochorkina, ako i dorážku Barabanova a o šesť minút neskôr v poslednej chvíli vložil betón do strely Mosesa, pred ktorým zívala prázdna bránky. V závere tretiny však ani on nestačil na Koskirantu, ktorý po prihrávke Mosesa zblízka zakončil do odkrytej bránky.

Tretia časť sa už niesla plne v réžii hráčov Petrohradu, ktorí zmenili zápas na exhibíciu. Štvrtý gól favorita pridal po prihrávke Tichonova ostrostrelec Kovaľčuk, ktorý tak zavŕšil svoj hetrik. Následne Lušňák neustrážil Prochorkina a ten pomedzi Brustove betóny zvýšil už na 5:0 pre hostí. To už defenzíva Slovana totálne skolabovala a v 46. minúte pridal šiesty zásah Moses. Napriek poltuctu v jeho sieti zostával Brust v domácej bránke. Čestný úspech Slovana sa pokúšal streliť Ďaloga i dorážajúci Chipchura, ale Šesťorkin si udržal čisté konto aj pri nájazde Nedorosta. Záver zápasu sa už iba dohrával, Petrohrad si pripísal 11. víťazstvo v riadnom hracom čase.

01 - Modified: 2024-04-24 19:18:50 - Feat.: - Title: Nitra je novým majstrom hokejovej Tipos extraligy. Porazila Spišskú Novú ves a získala titul 02 - Modified: 2024-04-26 09:39:49 - Feat.: - Title: Šatan: Všetci slovenskí hrači z AHL sú pre nás zaujímaví. Z Česka chcem päť hokejistov 03 - Modified: 2024-04-26 09:38:42 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Čo čakať od výrazných posíl z NHL? Na veľký tlak sú títo borci pripravení, tvrdí expert 04 - Modified: 2024-04-26 09:42:27 - Feat.: - Title: Napraví si chuť vďaka duelom na MS? Osvedčené meno Ramsayho tímu môže ukázať, že si zaslúži viac šancí v NHL 05 - Modified: 2024-04-21 16:18:04 - Feat.: - Title: Hokejisti do 20 rokov skončili na domácom turnaji štvrtí. Mnohí ešte také náročné zápasy nehrali, tvrdí Štrbák
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 20:30