StoryEditor

VIDEO: Ako vybojovať zlato? Šampionát spoznal najšťastnejšieho pretekára

27.02.2017, 10:01
Autor:
lmlmTASRTASR

Najprv na majstrovstvách sveta v klasickom lyžovaní vo fínskom Lahti zaujal venezuelský bežec Adrian Solano, ktorý stál prvýkrát na lyžiach a stal sa hviezdou internetu.

Teraz sa cez víkend na šampionáte zrodil ďalší kuriózny moment. A to priamo v boji o medailové pozície. Finále mužského tímšprintu malo dramatickú koncovku.

Kuriózny moment

O zlato vpredu bojovali obhajcovia titulu Nóri a Fíni, pred cieľom sa ale do kolízie dostali Emil Iversen a Iivo Niskanen.

Fín sa pred poslednou zákrutou zozadu snažil predstihnúť Nóra po vnútornej strane, ten ale tiež zmenil stopu a obaja skončili na zemi.

Ich kolíziu tesne pred cieľom využili tímy Ruska a Talianska.

"Žiaľ, keď som prešiel vľavo, bol oveľa rýchlejší ako ja," komentoval incident Iversen. Usťugov potom zdolal v cieli Federica Pellegrina o viac ako dve sekundy, Fíni spadli na tretie miesto a Nóri zostali tesne za pódiom.

Štastlivec z Ruska

Usťugov má už v Lahti na konte dva tituly, keď bol najrýchlejší aj v sobotňajšom skiatlone a pridal aj striebro v individuálnom šprinte.

Práve Rus Usťugov je zatiaľ nielen najúspešnejším, ale aj najšťastnejším pretekárom na svetovom šampionáte.

Svoj prvý titul získal v sobotu v skiatlone po tom, ako hviezdny Nór Martin Johnsrud Sundby v snahe o záverečný atak zakopol, spadol na zem a zlomil palicu.

Stratil na Rusa niekoľko sekúnd, ktoré už v závere nemohol dohnať.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 16:47