TASR
StoryEditor

Víťazstvo na Pekle severu vybojoval van Avermaet. Sagan doplatil na technické problémy

09.04.2017, 11:21
Na pretekoch Paríž Roubaix sa s kariérou rozlúčil Tom Boonen.

Víťazom 115. ročníka najťažšej cyklistickej klasiky Paríž - Roubaix, sa v nedeľu stal Belgičan Greg van Avermaet. Ďalšie priečky za olympijským šampiónom z Ria de Janeiro 2016, ktorý vyhral svoj premiérový monument, obsadili na 257 km dlhej „kráľovnej klasík“ Čech Zdeněk Štybar a Holanďan Sebastian Langeveld.

Slovákov Petrovi Saganovi (Bora – Hansgrohe) neprialo šťastie, dvojnásobný majster sveta doplatil na dva defekty. Na podujatí sa s kariérou rozlúčil Belgičan Tom Boonen, ktorý štartoval na "Pekle severu" pätnásťkrát a štyrikrát dvíhal nad hlavu trofej v podobe dlažobnej kocky.

Nastal môj deň. Som vyrovnaný, žiadny dôvod na emócie. V pondelok budem mať určite najväčšiu opicu v živote: Tu som sa stal pretekárom a tu aj skončím. Aj keby som zvíťazil,“ prezradil 36-ročný jazdec, ktorý počas šestnástich rokov stál 113-krát na pódiu.

Van Avermaet sa na legendárnom velodróme v Roubaix presadil v záverečnom špurte vedúcej skupinky. "Ešte stále nemôžem tomu uveriť, že som vyhral najťažšiu klasiku. Keď som na Paríž-Roubaix štartoval prvýkrát, po dojazde do cieľa som bol veľmi unavený. Vtedy sa mi ani nesnívalo o tom, že tieto preteky raz vyhrám. Mám radosť z cenného triumfu i z toho, že som na páske prešprintoval Štybara, ktorý na trati vôbec nespolupracoval. Veľká vďaka patrí Danielovi Ossovi, bez jeho pomoci by som dnes nevyhral," povedal Belgičan do kamier televíznej stanice Eurosport.        

Obnoviť

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. máj 2024 10:50