Klub: Örebrö. Výška: 175. Váha: 75 kg. Číslo dresu: 79TASR/P. Neubauer
StoryEditor

Ak urobíme niečo zlé my Slováci, tak sa to vždy rieši. Dúfam, že dostanú pokutu, reagoval Hudáček na škandál s hymnou

07.05.2017, 00:00
Autor:
TASRTASR
Spasiteľ slovenského tímu v prvom zápase proti Taliansku ostro kritizoval nemeckých organizátorov.

Slovenským hokejistom padol po víťazstve nad Talianskom 3:2 v predĺžení kameň zo srdca. Ich radosť po zápase však narušilo nemilé faux pas organizátorov, keď nezaznela hymna. Libor Hudáček si myslí, že by za to mali dostať pokutu.

Duel mal nielen dramatický záver, ale aj nemilú bodku.

Na hymnu pre víťaza čakali hráči i fanúšikovia márne.

"Dúfam, že dostanú pokutu. Ak urobíme niečo zlé my Slováci, tak sa to vždy rieši. Tak dúfam, že to bude aj opačne," povedal Hudáček.

​Práve on sa minútu a štyri sekundy pred koncom postaral o vyrovnávajúci gól na 2:2 a zariadil Slovákom predĺženie, keď pri hre bez brankára doklepol puk do siete po Miklíkovej strele. Dvadsaťšesťročný útočník však verí, že v reprezentácii ho čakajú ešte cennejšie góly.

"Michel Miklík mal strieľať, mal to nakreslené tak, aby dal gól. Ja som išiel na dorážku, nakoniec sa puk dostal ku mne a ja som ho dostal do bránky," opísal Hudáček vyrovnávajúci zásah a dodal: "Nemyslím si že bol pre mňa jeden z najcennejších v reprezentácii. Dúfam, že ešte prídu oveľa cennejšie."

Mladší z bratov Hudáčkovcov v tíme po zápase kritizoval slabú efektivitu i chyby v obrane.

"Z pohľadu diváka to muselo vyzerať, že sme mali prevahu, ja si to myslím tiež. Ale také šance, aké sme mali, musíme premieňať. Na druhej strane nesmieme dostávať také lacné góly," povedal.

On sám mal v druhej tretine veľkú šancu zvýšiť náskok Slovenska na 2:0, v nájazde ho ale vychytal súperov brankár.

"Prečítal ma, ale takú šancu musím využiť. Možno som to mal riešiť jednoduchšie a vystreliť," povedal o momente, ktorý patril v zápase medzi zlomové.

Hudáček si v zápase zahral po prvý raz od zranenia, ktoré utrpel v prípravnom stretnutí proti Fínsku v Bratislave 22. apríla.

"Musím priznať, že som cítil, že som dlhšie nehral. Ale na to sa nechcem vyhovárať," povedal o svojom výkone.

Ten musí byť proti Lotyšom lepší nielen z jeho strany.

"Rozoberieme si zápas s Talianmi na videu. Musím hrať jednoduchšie, hádzať to hore na modrú čiaru," dodal.

01 - Modified: 2024-05-11 12:02:08 - Feat.: - Title: Bohaté majstrovstvá: Hokejový šampionát má českej ekonomike priniesť dve miliardy korún 02 - Modified: 2024-05-05 18:33:11 - Feat.: - Title: Fíni majú v nominácii štyroch hráčov z NHL a 17-ročného Heleniusa 03 - Modified: 2024-04-26 17:19:44 - Feat.: - Title: Slováci nezvládli prvú tretinu, federálne derby v Trenčíne vyhrali Česi 04 - Modified: 2024-04-18 13:23:44 - Feat.: - Title: Obranca Marinčin prišiel o šampionát. Má prasknutý stavec, sezóna sa preňho skončila 05 - Modified: 2024-04-17 13:42:32 - Feat.: - Title: Kto príde z NHL na šampionát? Šatan počíta s Regendom, prvé posily majú doraziť už o týždeň
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
12. máj 2024 16:45