Reuters
StoryEditor

Bližňák priznal prílišný rešpekt pred Rusmi. Vyjadril sa aj k problematickému ľadu

13.05.2017, 20:21
Autor:
TASRTASR

Slovenskí hokejisti po tvrdej lekcii od Rusov pokorne priznali kvalitu hráčov "zbornej". O víťazstve favorita rozhodol aj prílišný rešpekt, ktorý hráči pred súperom mali.

Ten bol citeľný od úvodu zápasu. "Mali sme ho až príliš a to rozhodlo. Ako keby sme sa báli, aké veľké mená proti nám nastúpili. Rusi sú veľmi silní na puku a my sme im dali priveľa priestoru. K ničomu nás nepustili, roztáčali kolotoč v našom pásme. V druhej tretine sme si začali viac veriť a aj my sme si dokázali vytvoriť nejaké šance. Škoda, že nám to nepadlo aspoň v presilovkách. Mali sme v nich dosť šancí," zhodnotil duel útočník Mário Bližňák a dodal:

Mali šance

"S takýmto súperom treba hrať čo najdlhšie 0:0 a oni nám hneď v druhom striedaní dali gól. Potom sme dostali krátko na to ďalší a už sa to začalo nabaľovať."

Postupne si však slovenskí hokejisti uvedomovali, že ak budú hrať bez rešpektu, môžu aspoň sčasti otupiť ostrie "Znaroksovcov". "V druhej tretine sme sa zlepšili, najmä naša päťka si vytvorila veľa šancí. Marcel ich mal niekoľko, už by mu to tam konečne mohlo padnúť. Je to škoda, ale na druhej strane, Rusi majú jeden z najlepších tímov na turnaji," vyslovil Bližňák poklonu pre súpera.

Hanba organizátorov

Čas na regeneráciu majú Slováci krátky, už v nedeľu ich o 16.15 h čaká výber USA. "Bude to zasa iný zápas, musíme hrať od úvodu bez rešpektu. Je jedno, kto sa proti nám postaví, sú to hráči z mäsa a kostí, ako aj my. Nemôže nás zaujímať, kto v akom klube NHL hrá. Každý robí chyby a každý je zdolateľný. My tých chýb musíme robiť čo najmenej," povedal Bližňák. Tabuľka A-skupiny momentálne hovorí o tom, že Slováci nemajú istú záchranu.

Hráči však ešte nekalkulujú. "Na to sú iní, aby počítali. Ale vieme, že Nemci hrajú večer dôležitý zápas s Talianmi a verím, že Nemci vyhrajú."

V zápase sa opäť nevyhli problémom organizátori, pred začiatkom druhej tretiny sa arbitrom nepozdávala kvalita čerstvo upraveného ľadu. "Neviem, čo mám na to povedať, je to hanba. Neviem, či je problém v rolbe, ale stáva sa to pomaly v každom zápase. Na ľade boli nerovnosti od pneumatík, nechápem tomu," dodal Mário Bližňák.

01 - Modified: 2017-05-22 06:27:34 - Feat.: - Title: Ohlasy svetových médií: Intenzívne, nervydrásajúce a opatrné. Kanadskú vládu ukončili Švédi 02 - Modified: 2017-05-22 05:41:37 - Feat.: - Title: Švédi sú majstrami sveta. Kanadu zdolali po samostatných nájazdoch 03 - Modified: 2017-05-21 18:12:07 - Feat.: - Title: Ruská zborná nedopustila obrat. Po výhre nad Fínskom odchádza z majstrovstiev bronzová 04 - Modified: 2017-05-21 12:33:11 - Feat.: - Title: Náš hokej na tom nie je až tak zle. Musí sa iba spraviť zásadný krok 05 - Modified: 2017-06-12 12:17:58 - Feat.: - Title: Náš hokej na tom nie je až tak zle. Musí sa ale spraviť zásadný krok
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
09. máj 2024 10:32