Mitchell Miller. FOTO: USHL 
StoryEditor

Šikanoval postihnutého spolužiaka, NHL ho dvakrát odmietla. Teraz bude hrať talentovaný Američan na Slovensku

02.08.2023, 14:47
Autor:
jhrjhr
  • Dvakrát sa nakrátko objavil v NHL, zakaždým to skončilo rovnako.
  • Arizona aj Boston po zistení informácií o jeho správaní v mladosti radšej rýchlo s Mitchellom Millerom rozviazali kontrakt, teraz má mladý Američan po ročnej odmlke angažmán.
  • Dohodol sa s Liptovským Mikulášom.

V decembri oslávi iba 22. narodeniny, napriek tomu už má za sebou dve sezóny, kedy nenaskočil ani do jedného zápasu. Ako v sezóne 2020/21, tak aj v tej poslednej uplynulej nikomu nepatril.

Po ročnej pauze si zamestnávateľa našiel, prvýkrát sa sťahuje do zámoria, zahrá si slovenskú extraligu v Liptovskom Mikuláši.

„Dynamický ofenzívny obranca, pravák, ktorý pri svojich ofenzívnych chúťkach nezabúda na defenzívne povinnosti,“ predstavuje klub stručne novú posilu na svojom instagrame.

Mitchell Miller v akcii:

Miller má za sebou hokejovo podarenú sezónu 2021/22, kedy ako obranca nastrieľal v juniorskej USHL v šesťdesiatich zápasoch úctyhodných 39 gólov a pridal 44 asistencií. Jeho športové výkony však zatieňujú morálne prehrešky.

image

Dvorský podpísal nováčikovský kontrakt so St. Louis. Ak bude hrať v prvom tíme, zarobí skoro milión dolárov

Práve tie už ho dvakrát stáli šancu v NHL. V roku 2020 ho draftovala Arizona, tá sa však po dvadsiatich dvoch dňoch na popud nahnevaných fanúšikov vzdala jeho práv. O dva roky neskôr sa dohodol na nováčikovskej zmluve s Bostonom, u Bruins však vydržal dokonca iba dva dni. Opäť z rovnakého dôvodu, klub si svoj predchádzajúci krok rozmyslel a kontrakt s hráčom rozviazal.

Čo sú teda strasti, ktoré organizácie v NHL už dvakrát od Millera odradili?

Ešte na základnej škole psychicky aj fyzicky týral a rasisticky urážal postihnutého spolužiaka Isaiaha Meyera-Crothersa. Nútil ho k odporným činom, napríklad jesť mydlá z pánskych pisoárov.

Šikanu najprv popieral, nakoniec však pred siedmimi rokmi na súde pre mladistvých vinu priznal. Následne mu sudca prisúdil trest dvadsiatich piatich hodín verejnoprospešných prác.

image

Miesto NHL vojna. Rus Fedotov sníval o kariére za morom, lenže potom ho zatkli a odviedli

Sezónu 2020/21 strávil miesto na ľade v komunitných programoch, kde sa snažil odčiniť svoje skutky. Až po podpise s Bostonom sa prvýkrát spolužiakovi na diaľku ospravedlnil.

„To, čo som urobil, bolo zlé. Snažím sa byť lepším človekom a pozitívne prispievať spoločnosti. Zaväzujem sa k tomu, že využijem túto príležitosť a prehovorím proti zlému zaobchádzaniu s ostatnými,“ napísal vo vyhlásení.

Lenže v Bostone sa proti podpisu postavili hráči, verejne krok kritizovali napríklad Nick Foligno alebo kapitán Patrice Bergeron, ktorý prehodil, že „kultúra, ktorú v Bostone vybudovali, sa s takýmto správaním absolútne nezlučuje“.

Vedenie nakoniec hráča aj verejnosť vypočulo a dalo od Millera ruky preč.

Teraz sa ho ujíma Liptovský Mikuláš, ktorý dáva previnilcovi šancu.

01 - Modified: 2024-04-25 12:34:52 - Feat.: - Title: Stabilita prostredia, hviezdne meno i nesebecký kolektív. Čo sa skrýva za triumfom nových majstrov z Nitry? 02 - Modified: 2024-04-24 19:18:50 - Feat.: - Title: Nitra je novým majstrom hokejovej Tipos extraligy. Porazila Spišskú Novú ves a získala titul 03 - Modified: 2024-04-24 12:24:10 - Feat.: - Title: Šatan: Všetci slovenskí hrači z AHL sú pre nás zaujímaví. Z Česka chcem päť hokejistov 04 - Modified: 2024-04-23 14:26:40 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Čo čakať od výrazných posíl z NHL? Na veľký tlak sú títo borci pripravení, tvrdí expert 05 - Modified: 2024-04-23 07:38:49 - Feat.: - Title: Napraví si chuť vďaka duelom na MS? Osvedčené meno Ramsayho tímu môže ukázať, že si zaslúži viac šancí v NHL
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 14:49