Pravé krídlo Kirill Marčenko (86) z Columbusu Blue Jackets a obranca Šimon Nemec z New Jersey Devils počas zápasu zámorskej NHL 27. decembra 2023 v Newarku. FOTO: TASR/AP  
StoryEditor

Nemec a Tatar slávili v NHL tretí triumf za sebou, Fehérváry sa zranil po náraze na mantinel

30.12.2023, 07:44
Autor:
TASRTASR

Kraken zdolal Philadelphiu 2:1 po predĺžení a natiahol víťaznú sériu na štyri stretnutia. Fehérváry zápas na ľade New Yorku Islanders už nedohral.

Hokejisti New Jersey so slovenským obrancom Šimonom Nemcom zvíťazili v noci na sobotu na ľade Ottawy 6:2 a slávili v NHL tretí triumf za sebou. Uspel aj Seattle s Tomášom Tatarom, Kraken zdolal Philadelphiu 2:1 po predĺžení a natiahol víťaznú sériu na štyri stretnutia. Martin Fehérváry nedohral zápas na ľade New Yorku Islanders, pre zranenie odstúpil z hry už v 7. minúte. Washingtonu bude chýbať bližšie neurčený čas.

Devils potvrdili zlepšenú formu víťazstvom na ľade Ottawy, pod ktoré sa gólom a tromi asistenciami podpísal švédsky krídelník Jesper Bratt. Brankár Nico Daws vo svojej tohtosezónnej premiére vykryl 25 z 26 striel. Nemec nastúpil opäť v prvej obrannej dvojici Devils s Jonasom Siegenthalerom, počas 18:04 min vyslal dve strely na súperovu bránku a pripísal si plusový bod.

image

Slafkovský nedohral po hite Stefana Noesena v zápase NHL, mal by však byť v poriadku

Seattle s Tomášom Tatarom vyhral nad Philadelphiou 2:1 po predĺžení, víťazný gól strelil v tretej minúte extračasu obranca Justin Schultz. Tatar si počas 16:36 min na ľade pripísal jeden strelecký pokus, odsedel si dve trestné minúty za nedovolené bránenie.

Fehérváry nedohral súboj Washingtonu v aréne New Yorku Islanders pre zranenie v hornej časti tela. Už v 7. minúte po podrazení zo strany Andersa Leeho spadol a prudko narazil do zadného mantinelu. Po náraze sa iba ťažko zdvíhal z ľadu, následne zamieril do šatne a do hry sa už nevrátil. Stihol odohrať len 2:18 min.

image

MS20: Nečakaný líder produktivity mladých Slovákov má špičkovú strelu. No často je podceňovaný, tvrdí expert

Spolu so slovenským obrancom sa v rovnakom čase zranil Capitals aj brankár Charlie Lindgren po tom, ako ho trafil puk do oblasti krku. Medzi žŕdkami ho nahradil Darcy Kuemper. "Obaja nám budú chýbať v najbližšej budúcnosti," uviedol pre nhl.com tréner hostí Spencer Carbery na adresu zranených Fehérváryho a Kuempera. "Stratiť dvoch hráčov tak skoro v zápase nám spôsobilo veľké problémy. Zranenie brankára je unikátne, no tak trochu cítite, že sa z toho viete dostať.

No stratiť obrancu hneď na začiatku znamená, že od druhého striedania dohrávate zápas len s piatimi zadákmi. Potom sa vám hráči veľmi rýchlo vyčerpajú, čo vás dostane do zložitej situácie. Nie je to však niečo, z čoho sa nedá vyhrabať." Jean-Gabriel Pageau a Julien Gauthier sa na výhre Islanders podieľali zhodne dvomi presnými zásahmi a asistenciou.

V dueli Dallas - Chicago (5:4 pp) zažiaril domáci Roope Hintz, fínsky center pomohol Stars k triumfu hetrikom.

 

01 - Modified: 2024-04-26 08:26:39 - Feat.: - Title: Černák si pripísal asistenciu, no Tampa je na pokraji vyradenia 02 - Modified: 2024-04-26 09:39:49 - Feat.: - Title: Šatan: Všetci slovenskí hrači z AHL sú pre nás zaujímaví. Z Česka chcem päť hokejistov 03 - Modified: 2024-04-26 09:39:16 - Feat.: - Title: Fehérváry unikol obrancovi, v kľúčovom momente však neuspel. Washington je v NHL bližšie k vyradeniu 04 - Modified: 2024-04-26 09:38:42 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Čo čakať od výrazných posíl z NHL? Na veľký tlak sú títo borci pripravení, tvrdí expert 05 - Modified: 2024-04-26 09:42:27 - Feat.: - Title: Napraví si chuť vďaka duelom na MS? Osvedčené meno Ramsayho tímu môže ukázať, že si zaslúži viac šancí v NHL
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 01:59