Brankár Matej Tomek (Slovensko) a pred ním Wojciech Stachowiak (Nemecko) počas prípravného hokejového zápasu Nemecko - Slovensko. FOTO: TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Slováci v príprave zlyhali. V Nemecku dostali sedem gólov

18.04.2024, 22:00
18.04.2024, 23:21
Autor:
TASRTASR

Zverenci Craiga Ramsayho inkasovali gól už v 2. minúte, no potom otočili skóre zásluhou Róberta Lantošiho a Olivera Okuliara. Domáci však neskôr vyrovnali a zvyšné dve tretiny už patrili im.

Slovenskí hokejisti utrpeli prvú prehru v rámci prípravy na MS v Česku. Vo štvrtok podľahli v Kaufbeurene domácim Nemcom 3:7 a nenadviazali tak na minulotýždňové triumfy proti Švajčiarsku (3:0 a 5:3). Druhý zápas proti domácemu výberu odohrajú v sobotu v Augsburgu o 17.00 h.

Zverenci Craiga Ramsayho inkasovali gól už v 2. minúte, no potom otočili skóre zásluhou Róberta Lantošiho a Olivera Okuliara. Domáci však neskôr vyrovnali a zvyšné dve tretiny už patrili im. Tromi bodmi sa blysli Wojciech Stachowiak a Colin Ugbekile.

Presilovka

Nemecko - SLOVENSKO 7:3 (2:2, 3:1, 2:0)

Góly: 2. Samanski (Tuomie), 16. Stachowiak (Plachta, Ugbekile), 27. Soramies (Ugbekile, Pfaffengut), 28. Tuomie (Stachowiak), 36. Schütz (Plachta, Ugbekile), 42. Fischbuch (Stachowiak, Hüttl), 56. Schinko (Michaelis) – 9. Lantoši, 12. Okuliar (Cingel, Lantoši), 29. Lantoši (Kollár, Bučko). Rozhodovali: Rohatsch, Polaczek - Merk, Heffner, vylúčení: 5:4, presilovky: 2:2, oslabenia: 1:0, 3100 divákov.

Nemecko: Ancicka - Zimmerman, Müller, Hüttl, Wagner, Ugbekile, Fohrler, Weber, Karrer - Ehl, Michaelis, Kahun - Fischbuch, Stachowiak, Schütz - Plachta, Samanski, Tuomie - Schinko, Pfaffengut, Soramies - Krauss

SLOVENSKO: Hrenák (41. Tomek) - Ivan, Grman, Golian, Bučko, Bačik, Gachulinec, Petrovický, Brincko - Okuliar, Cingel, Lantoši - Takáč, Kollár, Faško-Rudáš - Kašlík, Tamáši, Kukuča - Hecl, Baláž, Kusko

Nemci začali aktívne, už v druhej minúte išli do vedenie po strele rýchlej Samanského. Slovenskí hokejisti potom mali blízko k vyrovnaniu v presilovke, keď Cingel opečiatkoval žŕdku.

Onedlho však rýchly brejk zakončil Lantoši presne - 1:1. O tri minúty neskôr našiel Lantoši Cingela, ten videl dobre postaveného Okuliara a útočník Slovenska prekonal Ancicku po druhý raz - 1:2.

V 16. minúte Nemci vyrovnali keď Hrenák vyrazil puk iba pred seba, kde číhal Stachowiak a poslal ho rovno do siete. Na konci prvého dejstva mohol vrátiť Slovákom vedenie Baláž, keď unikol v oslabení, ale Ancicka ho vychytal.

V druhej tretine mal spočiatku viac práce nemecký brankár. Slováci mali dobrý pohyb a boli aj strelecky aktívnejší. Šancu na gól mal Bučko, na opačnej strane netrafil ideálne puk Plachta, keď sa ocitol sám pred Hrenákom.

Vedúci gól

hlasy po zápase

Peter Frühauf, asistent trénera SR: "Nemci majú kvalitný káder a nebola náhoda, že sú to vicemajstri sveta. Prehrávali sme súboje, nemali sme dobré buly, stále sme naháňali puk. Nemci nám robili problémy s forčekom, z toho to celé vyplývalo. Využili šance, my sme od druhej tretiny len doťahovali a bolo ťažké sa presadiť cez defenzívu domácich."

Róbert Lantoši, strelec dvoch gólov SR: "Po treťom góle sme prestali korčuľovať, prestali sme si presne prihrávať. Snažili sme sa povzbudiť, ale boli sme akýsi zavarení, bolo to ťažkopádne. Je teraz dôležité dobre sa pripraviť na sobotu. Takéto facky prídu a je dobré, že sa to stalo v príprave a nie na MS."

Michal Ivan, kapitán SR: "Ťažko sa to hodnotí. Dobre sme obstáli len v prvej tretine, tam sme držali krok, potom sme už nehrali dobre, slabí sme boli v našom obrannom pásme, počnúc mnou. Prehrali sme veľa súbojov, súper bol prvý na každom puku a z toho mal tlak."

Oliver Okuliar, strelec druhého gólu SR: "Stali sa chyby, ale to k hokeju patrí. Doplatili sme na to a Nemci nám dali góly. Myslím si, že nám chýbalo viac tímovosti. Individuálne hral každý dobre, ale chýbalo tam trochu viac kolektívnosti. Ale nehľadal by som negatíva, boli tam aj dobré veci. Ale samozrejme musíme byť lepší."

Domáci od polovice zápasu pridali a odmenou im bol vedúci gól. V 27. minúte ho strelil Soramies. O minútu neskôr netrafil Ivan v presilovke a vzápätí premenil rýchly brejk Tuomie.

V tej istej početnej výhode však Lantoši znížil. Presilovku však potom využili aj domáci, keď Hrenákovi vypadol puk po strele Plachtu a Schütz ho poslal do bránky.

Do tretej tretiny nastúpil do bránky Slovenska Tomek, no už po 78 sekundách ho prekonal Fischbuch. Najväčšiu šancu Slovákov v tretej tretine premárnil Kusko po nájazde v oslabení a neskôr sa nemecký brankár blysol po strele Cingela. Posledné slovo v zápase mal Schinko, keď upravil na 7:3.

01 - Modified: 2024-04-18 13:23:44 - Feat.: 1 - Title: Obranca Marinčin prišiel o šampionát. Má prasknutý stavec, sezóna sa preňho skončila 02 - Modified: 2024-04-17 15:18:01 - Feat.: 1 - Title: Slafkovský má top formu a na MS by mal patriť k lídrom. Mnoho mien máme stále aj v AHL 03 - Modified: 2024-04-17 13:42:32 - Feat.: 1 - Title: Kto príde z NHL na šampionát? Šatan počíta s Regendom, prvé posily majú doraziť už o týždeň
01 - Modified: 2024-04-29 11:53:52 - Feat.: - Title: Nemecký minister poľnohospodárstva chce rozšíriť štátnu pomoc pre farmárov v Únii 02 - Modified: 2024-04-29 08:31:32 - Feat.: - Title: Islamisti v Hamburgu žiadali kalifát, nemeckí politici sú pobúrení 03 - Modified: 2024-04-29 12:38:42 - Feat.: - Title: Odborník hodnotí možnú repre posilu Fehérváryho: Má dobrý odhad aj kvalitné vyvážanie puku. Skrátka kvalita 04 - Modified: 2024-04-29 07:20:56 - Feat.: - Title: Cenové očakávania nemeckých firiem v apríli vzrástli 05 - Modified: 2024-04-29 08:50:35 - Feat.: - Title: Pozitívna nálada Slovákov sa zlepšila, dobré správy prichádzajú aj z Nemecka či zo zvyšku eurozóny
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
29. apríl 2024 14:39