TASR/AP
StoryEditor

"No Sagan, no Tour." Saganovi fanúšikovia zaplavili stránky slávnych pretekov

09.07.2017, 00:00

Fanúšikovia slovenského cyklistu Petra Sagana stále nepredýchali jeho vylúčenie z Tour de France. Na oficiálnych profiloch prestížnych pretekov sa v diskusiách vo veľkom začal objavovať hashtag #nosagannotour. 

Diskutujúci dávajú týmto najavo, že bez hlavného favorita na zelený dres nemajú slávne preteky význam.

Kittel v zelenom ako spúšťač

Mimoriadne rozsiahla porcia komentárov naklonených Saganovi pribudla po piatkovom víťazstve Nemca Marcela Kittela.

Tour de France na svojom instagramovom profile napísala, že Kittel si opäť oblieka svoj obľúbený zelený dres. A fanúšikom už viac nebolo treba.

"Ten dres patrí Petrovi Saganovi." "Môžeš byť rád, že Sagan je už doma." "Získal to len preto, že diskvalifikovali Sagana. Nechcel by som vyhrať a vedieť pritom, že dvaja najlepší špurtéri sú už z hry von. Keď sa vráti Sagan, nikto už nebude mať šancu."

To je len malá ukážka z príspevkov na sociálnej sieti Instagram, kde "Saganov tím" tvorili predovšetkým zahraniční fanúšikovia. A samozrejme, desiatky ďalších príspevkov obsahovali len spomínaný hashtag.

Vulgarizmy na Facebooku

Narozdiel od slušnej diskusie na Instagrame, faceboovské komentáre okrem masívnej podpory pre slovenského cyklistu sa niesli aj v duchu vzájomných útokov. Viacerým diskutujúcim už množiaci sa hashtag prekáža. Po vyjadrení nesúhlasu na nich však často čakajú vulgárne reakcie v slovenčine

Pred pár dňami podporil rovnakým hashtagom aj jeho bývalý šéf Oleg Tiňkov. 

"Je mi to ľúto, Peter. Ale vylúčili ťa preto, že som z cyklistiky odišiel. Nikdy by som nedopustil, aby sa toto stalo," napísal na svoj Instagram (s nutnou dávkou irónie?) majiteľ vlani zaniknutej stajne Tinkoff, za ktorú Sagan dva roky jazdil. A pripojil aj video plné podpory. 

Bora bojuje za Sagana

Petra Sagana diskvalifikovali po štvrtej etape na Tour, keď rozhodcovia vyhodnotili kolíziu s Markom Cavendishom ako chybu slovenského cyklistu, ktorou ohrozil aj ďalších pretekárov.

​Stajňa Bora, za ktorú jazdí Sagan, následne neuspela so svojou žiadosťou na Športovom arbitrážnom súde v švajčiarskom Luasanne. Teraz zvažuje, že sa obráti na civilný súd. Podľa Bory v tejto chvíli už nejde o to, aký podiel viny mal Sagan na páde pri záverečnom špurte vo Vitteli.  

Dôležité je podľa manažéra tímu Ralpha Denka to, že sa Medzinárodná cyklistická únia neriadila vlastnými pravidlami, keď neumožnila slovenského cyklistu vypočuť a nechať ho prezentovať jeho pohľad na incident.

01 - Modified: 2024-04-03 22:06:46 - Feat.: - Title: "Je čas zasadnúť opäť do sedla." Sagan začal po operácii trénovať 02 - Modified: 2024-03-19 13:50:00 - Feat.: - Title: KVÍZ Viete, ktoré známe osobnosti si kúpili druhý domov a kde? Otestujte sa! 03 - Modified: 2024-02-23 13:28:51 - Feat.: - Title: Peter Sagan musel podstúpiť operáciu. Má problémy so srdcom a bude musieť vynechať preteky 04 - Modified: 2023-11-26 20:53:47 - Feat.: - Title: Sagan vyhral tretí ročník charitatívneho podujatia Beking v Monaku 05 - Modified: 2023-10-27 09:36:00 - Feat.: - Title: Pod vianočným stromčekom zlacnený bicykel? Biznis s týmto tovarom je v kríze, prídu výpredaje
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 15:51