Slovenský hokejista Juraj Slafkovský (vpravo) v súboji s obrancom Dmitrijom Breusom pred bránkou Andreja Šutova (obaja Kazachstan) počas zápasu základnej B-skupiny Slovensko - Kazachstan. FOTO: TASR 
StoryEditor

Slováci si napravili chuť po zbabranom zápase. Proti Kazachom potvrdili úlohu favorita

12.05.2024, 09:54
12.05.2024, 16:16
Autor:
redred

Slovenskí hokejisti hrajú druhý zápas na MS v hokeji 2024 proti Kazachstanu. Pozrite si priamy prenos zo zápasu.

Slovenskí hokejisti si na MS v Ostrave pripísali prvý triumf. Vo svojom druhom zápase na šampionáte zdolali v nedeľu v B-skupine Kazachstan 6:2 a do tabuľky si zapísali prvé tri body.

Rozhodla o tom najmä prvá tretina, v nej sa gólovo presadili Martin Pospíšil, Martin Faško-Rudáš a Matúš Sukeľ. V druhej sa z trestného strieľania presadil Libor Hudáček, na strane Kazachov bol úspešný Alichan Asetov.

Slováci boli od úvodu aktívnejší

V tretej ešte potvrdili triumf Slovenska svojím druhým gólom Pospíšil a Lukáš Cingel, brankár Stanislav Škorvánek inkasoval len po strele Alichana Omirbekova.

Slováci odohrajú svoj tretí zápas na šampionáte v pondelok o 16.20 proti USA, Kazachstan čaká v rovnakom čase po dni voľna v utorok výber Lotyšska.

Slováci boli od úvodu aktívnejší a vyslali aj prvú strelu na bránku. Kazachovia neskôr odpovedali po nebezpečnom pokuse Muchametova, keď pred Škorvánkom ´zaplával´ puk po teči. V 7. minúte mali Slováci prvú gólovú šancu, ale Sukeľ trafil len dobre postaveného Šutova.

 SLOVENSKO - Kazachstan 6:2

Góly: 12. Pospíšil (Nemec, Slafkovský), 13. Faško-Rudáš (Koch, Sukeľ), 18. Sukeľ (Faško-Rudáš, Gajdoš), 29. Hudáček (z trestného strieľania), 42. Pospíšil (Hudáček, Nemec), 46. Cingel (Hudáček) - 24. Asetov (Danijar, Muchametov), 52. Omirbekov (Michajlis, Danijar). Rozhodcovia: Fraňo (ČR), Kaukokari (Fín.) – Briganti (USA), Fuchs (Švaj.), vylúčení: 4:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 9109 divákov.


SR: Škorvánek - Fehérváry, Čerešňák, Ivan, Nemec, Koch, Grman, Gajdoš, Golian - Slafkovský, Hrivík, Cehlárik - Hudáček, Cingel, Tatar - Kelemen, Pospíšil, Regenda - Faško-Rudáš, Sukeľ, Kudrna

Kazachstan: Šutov (46. Bojarkin) - Metalnikov, Breus, Orechov, Danijar, Dichanbek, Beketajev, Koroľov, Gaitamirov - Rymarev, Šestakov, Starčenko – Michajlis, Omirbekov, Savickij – Muratov, Muchametov, Paňukov – Rachmanov, Bojko, Asetov

Brankár Kazachov výborne zasiahol aj o niekoľko sekúnd neskôr po strele Slafkovského. Na opačnej strane musel vzápätí Škorvánek zakročiť po strele Muratova.

Slovenskí reprezentanti však boli aktívnejší, najmä pohybom sa im darilo prekonávať obranu súpera a v 12. minúte otvorili skóre.

Posledné slovo patrilo Kazachom

V početnej výhode zareagoval Pospíšil na strelu Nemca od modrej čiary a z bránkoviska otvoril skóre - 1:0. O 34 sekúnd neskôr viedli o dva góly, zásah Faška-Rudáša si museli arbitri potvrdiť na videu. Výbornú pasáž potvrdili Slováci aj tretím gólom, úspešný bol Sukeľ.

V druhej tretine inkasoval ako prvý Škorvánek, keď ho pri signalizovanej výhode po faule Kelemena prekonal Asetov. Potom sa však opäť zapotil Šutov, ktorý zlikvidoval šance Tatara a Slafkovského.

V polovici zápasu sa do nájazdu dostal Kelemen, no obrana Kazachov ho zastavila nedovolene a z nariadeného trestného strieľania Hudáček nezaváhal - 4:1. Ďalšie šance zostali nevyužité, obaja brankári podržali svoje tímy.

Na začiatku záverečnej tretiny prežili Slováci bez ujmy presilovku súpera a hneď po jej skončení strelili piaty gól. Po druhý raz v zápase sa presadil Martin Pospíšil.

O štyri minúty neskôr využil Cingel krížnu prihrávku Hudáčka a strelil šiesty gól Šutovovi, ktorý vzápätí prenechal miesto Bojarkinovi. Posledné slovo patrilo Kazachom, puk za Škorvánka pretlačil Omirbekov.

Hlasy aktérov (TV JOJ):

Craig Ramsay, tréner SR: "Od začiatku sme hrali tak, ako sme si povedali. Podarilo sa nám dať góly už v úvode zápasu, to nám pomohlo k dobrému výsledku. Verím, že tento tím je naozaj veľmi dobrý, dnes to potvrdil."

 Patrik Koch, obranca SR: "Bolo to lepšie ako proti Nemecku. Hrali sme náš systém, tlačili sme sa do bránky. Každý sa sústredil sám na seba a darilo sa nám plniť pokyny. Sústredili sme sa na ten systém a to veľmi zodpovedne."

Matúš Sukeľ, útočník SR, v zápase 1+1: "Mali sme výborný začiatok, dali sme tri góly a podržal nás brankár. S takýmto tímom ako Kazachstan je dôležité dobre odštartovať. Som rád, že to tak dopadlo. Som spokojný že sme vyhrali a keď dám gól, radosť je väčšia. Ľudia nás tlačili dopredu, verím, že im budeme robiť radosť aj naďalej."

Stanislav Škorvánek, brankár SR: "Bolo pre mňa to podobné ako v zápase s Nemeckom, nešlo na mňa veľa striel. Ale chalani mi pomohli, veľa striel zblokovali. Prvú tretinu sme vyhrali 3:0 a od toho sme sa odrazili. Kazachov sme držali od seba, s tým som veľmi spokojný."

Martin Faško-Rudáš, útočník SR, v zápase 1+1: "Som rád, že sme vyhrali, bol to dôležitý zápas a za to sme radi. Pri mojom góle som videl, že bol gól, vedel som, že to šlo od strednej žŕdky. Zápas som si užil, bolo to nádherné, atmosféra bola skvelá. Ešte som si to nestihol uvedomiť, ale už to na mňa dolieha."

Libor Hudáček, útočník SR, v zápase 1+2: "Nebolo to ľahké, mali sme však vynikajúcu prvú tretinu. Nedali sme súperovi nič, hrali sme to, čo sme si povedali. Mali sme potom zlé momenty, no to patrí k tomu. Bol to pekný zápas z našej strany."

Tomáš Tatar, kapitán SR: "Bol to dôležitý zápas, odčinili sme ten prvý. Mali sme dobrý začiatok, v druhej tretine sme začali trochu špekulovať a museli sme si k tomu niečo povedať. V tretej časti to bolo opäť dobré, držali sme si puk, nevymýšľali pred modrými čiarami. Dávali sme to hlboko, tam sme silní a vytvárali sme si šance. Máme dôležité tri body, čo je super."

Juraj Slafkovský, útočník SR: "Super zápas, konečne sa nám podarilo vyhrať, dali sme šesť gólov. Myslím si, že sme všetci boli pri chuti, samozrejme, boli úseky, ktoré musíme vylepšiť. Nemôžeme robiť zbytočné chyby a dať súperovi šancu vrátiť sa späť do zápasu. Myslím si, že to bol celkom dobrý výkon, no už sa musíme sústrediť na zajtra. To bude úplne odlišný zápas, iný level. Víťazstvo vždy naladí dobre, musíme si teraz oddýchnuť a prísť pripravení."

Martin Pospíšil, útočník SR, v zápase dva góly: "Bolo to skvelé, naozaj skvelí fanúšikovia. Nestáva sa často, že mám počas zápasu zimomriavky. Bolo ich veľmi počuť a som rád, že sme sa im mohli odvďačiť víťazstvom."

 

MS v hokeji 2024

01 - Modified: 2024-05-12 08:09:55 - Feat.: 1 - Title: MS v hokeji: Lotyši zdolali Poliakov po predĺžení, zajtra ich čaká zápas s Francúzskom 02 - Modified: 2024-05-11 21:14:57 - Feat.: 1 - Title: MS v hokeji: Česi zdolali Nórov v A-skupine, Nemci nestačili na favorizovaných Američanov 03 - Modified: 2024-05-11 17:59:13 - Feat.: 1 - Title: MS v hokeji: Skvelý štart šampionátu pre Dánov. Porazili Rakušanov, zajtra ich čaká zápas s Kanadou 04 - Modified: 2024-05-11 13:24:05 - Feat.: 1 - Title: MS v hokeji: Kanaďania porazili Britov v A-skupine, Francúzsko zas nestačilo na Kazachstan 05 - Modified: 2024-05-10 21:31:23 - Feat.: 1 - Title: MS v hokeji: Česi po samostatných nájazdoch porazili Fínov, zajtra ich čakajú Nóri 06 - Modified: 2024-05-10 21:12:29 - Feat.: 1 - Title: MS v Hokeji: Švédi porazili Američanov 5:2. Ďalší zápas ich čaká s Poľskom
01 - Modified: 2024-05-21 12:33:22 - Feat.: - Title: Cíger pre HN: Ramsayho nástupca? Preferoval by som Slováka. Slafkovského by som už zaradil do inej formácie 02 - Modified: 2024-05-21 11:11:43 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Ramsay nachystal zmeny v zostave najmä na presilovky, Hrivík dostal voľno 03 - Modified: 2024-05-20 14:34:39 - Feat.: - Title: V jednom ukazovateli sú horší od Slovenska už len Poliaci. Čo ukázali Ramsayho zverenci na MS v hokeji? 04 - Modified: 2024-05-20 12:16:39 - Feat.: - Title: Czerkawski vytiahol príhodu s Pálffym, spomína si na viacerých Slovákov v NHL 05 - Modified: 2024-05-20 12:23:07 - Feat.: - Title: Slováci sa sťažujú na teplo. "Nie sme roboti, ale ľudia. Takto to ďalej nepôjde," hovorí Nemec
menuLevel = 2, menuRoute = sport/ms-v-hokeji-2024, menuAlias = ms-v-hokeji-2024, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
21. máj 2024 14:33