StoryEditor

Viac ako prvá trieda. V takomto luxuse lietajú najbohatší

19.11.2014, 17:16
Autor:
Idnes.czIdnes.cz

Exkluzívna trieda Suites Class od Singapore Airlines rozhodne patrí k tomu najlepšiemu, čo si môžete na komerčných letoch kúpiť. Tento Rolls-Royce vo vzduchu je synonymom luxusu od A až po Z, za ktorý si samozrejme náležite zaplatíte. Možno sa ale tiež stretnete s niektorou z legiend Hollywoodu.



Triedu s originálnym názvom Suites Class začali ponúkať singapurske aerolinky v roku 2008 a pomerne nedávno bola v prieskume serveri Flightfox.com zvolená za najluxusnejšiu triedu v leteckej doprave na svete. Za unikátny zážitok si samozrejme musíte náležite zaplatiť. Napríklad letenka Singapur - New York vás vyjde 18 400 amerických dolárov. Pohodlie, ktoré za tieto peniaze získate, každopádne vysoko presahuje bežnú ponuku luxusných prvých tried.
  
Len pre VIP
Spoznáte to hneď na letisku. Cestujúci prvej triedy a exkluzívnej triedy Suites so súkromnými kabínkami majú totiž v Singapore Airlines svoj vlastný vstup do odbavovacej miestnosti. Útulnému prostrediu na letisku Singapore Changi Airport dominujú mohutné mramorové stoly a moderný dizajn skôr pripomína hotelovú lobby prepychového hotela. Tu sa vás ujme asistentka, ktorá vás na rozdiel od cestujúcich prvej triedy odprevadí do špeciálneho oddelenia The Private Room.



Výsadné postavenie zákazníka so zlato tlačenou pozvánkou vás začne sprevádzať na každom kroku. Napríklad vám nevážia kufre. Usmievaví a taktní zamestnanci vás od začiatku oslovujú vaším menom a označením, ktoré ste si sami mohli vybrať pri on-line rezervácii. "Je to ako by ste prišli niekam, kde vás už dávno poznajú," napísal Derek Low, mladý cestovateľ, ktorý sa o svoje zážitky z cesty medzi Singapurom a New Yorkom podelil na svojom blogu. Derek si všimol odlišný prístup personálu aj v momente, keď ho asistentka odvádzala z haly plnej zákazníkov prvej triedy do oddeleného priestoru pre cestujúcich v Suites Class. "Evidentne sa ponáhľala. Vyzeralo to, ako by mala obavu, aby som ako VIP zákazník nebol znechutený prítomnosťou pracujúcej triedy."

Pozor na šampanské
Potom, čo si vás postupne prevezme niekoľko sluhov a absolvujete menší výlet labyrintom chodieb, ocitnete sa v The Private Room, súkromnom priestore pre exkluzívnych zákazníkov. Tu je pre vás pripravená aj reštaurácia s predletovým menu s tromi chodmi. Na letisku v Singapure si napríklad môžete pochutnať napríklad na kurčati, bostonskom homárovi a špeciálnom americkom hamburgeri z prvotriedneho mäsa. A personál vám k tomu bude ochotne nalievať šampanské.

Vaše súkromie nie je narušené ani pri vstupe na palubu lietadla, na ktorú sa dostanete špeciálnym mostom, opäť určeným iba pre tých najbohatších zákazníkov. Vnútri na vás potom čaká pohodlná kabínka s televíziou a ručne šitým kreslom od značky Poltorna Frau. Len pre zaujímavosť, interiér celého priestoru navrhol známy francúzsky dizajnér luxusných jácht Jean-Jacques Coste. Hneď po usadnutí sa vám personál osobne predstaví svojimi menami a na privítanie vám ponúkne fľašu šampanského Dom Pérignon. Všetko, čo je vo vašom dosahu, je vlastne synonymom luxusu samo o sebe. Káva najvyššej kvality, kaviár alebo toaletný balíček značky Salvatore Ferragamo s rôznymi kozmetickými potrebami od parfumu až po krém na ruky. Všetko, vrátane vašich slúchadiel, pochádza od výrobcov tých najprestížnejších značiek za najvyššie ceny.



Ak na vás príde spánok, stačí sa o tom zmieniť personálu a ten vám ochotne z vášho kresla vytvorí pohodlné lôžko, ktoré sa v niektorých prípadoch môže vďaka susednému priestoru rozšíriť až na manželskú posteľ. Počas premeny vašej kabínky sa potom môžete v kúpeľni prezliecť do vášho osobného pyžama, ako inak než od luxusného výrobcu Givenchy. Od rovnakej firmy sú tiež vaše uteráky alebo obliečky.

Hviezdna spoločnosť
Exkluzívne prostredie vás neopustí ani pri prestupoch. Pri medzipristátí vo Frankfurte mal Derek voľne k dispozícii priestor najvyššej triedy Lufthansy, kde mohol využiť horúcu sprchu a kúpele. Práve vďaka týmto drobnostiam rovnako ako veľkej dávke súkromie a lojality personálu majú túto triedu v obľube hlavne veľké hviezdy Hollywoodu, medzi ktorými by ste našli aj Leonarda DiCapria alebo Morgana Freemana. Možno že aj na nich čaká na konci letu rovnaký problém ako na Dereka, ktorý na samotnú letenku nemal peniaze a tak ju vymenil za 93 500 nalietaných míľ zo svojho účtu. "To naozaj najťažšie na tomto lete bolo opustiť samotné lietadlo," napísal po pristátí na letisku v New Yorku.


  

idnes.cz

01 - Modified: 2006-12-28 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Práca pre štát sa oplatí
01 - Modified: 2024-03-30 23:00:00 - Feat.: - Title: Kino, luxus a extrémne pohodlie? „Dodávka“ od Lexusu na trhu nemá konkurenciu 02 - Modified: 2024-03-14 13:00:00 - Feat.: - Title: Trojtonový luxus na baterky: Na Slovensko prišiel top ​elektromobil sveta za 400-tisíc eur 03 - Modified: 2024-02-16 10:25:00 - Feat.: - Title: Luxus bez kompromisov: Najmenší model Lexusu je bláznivo drahý, dáva však zmysel? 04 - Modified: 2024-02-03 09:36:00 - Feat.: - Title: Generácia Z v zúfalstve z budúcnosti míňa za luxus. Neveria, že si kúpia dom či budú mať deti 05 - Modified: 2024-01-11 13:38:38 - Feat.: - Title: Boháči si dopriali: Luxusná značka Rolls-Royce hlási za rok 2023 rekordné predaje áut
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
13. máj 2024 07:11