StoryEditor

Večere, na ktoré vám postačí päť surovín

16.10.2014, 00:02
Autor:
stlstl
Tipy na ultraľahké večere. Nezdržia vás dlho v obchode ani pri sporáku.

Paprika plnená quinoou

Prísady:
6 červených, oranžových alebo žltých paprík
2 kusy kuracích pŕs z voľného chovu, uvarených a nadrobno nasekaných
1 a 1/2 šálky mozzarelly, nadrobno nakrájanej
1 šálka varenej quinoy
1 pohár pesta
Ako na to:
Vložte papriky do grilu. Grilujte ich, pokiaľ nezačnú zľahka černieť a tvoriť pľuzgiere na koži. Vyberte ich a dajte bokom. Predhrejte rúru na 200 stupňov. V stredne veľkej mise skombinujte kurča s mozzarellou, pestom a quinoou. Akonáhle papriky dostatočne vychladnú, prekrojte ich na polovicu, naplňte zmesou a dajte na 10 minút zapiecť. Podávajte ihneď.

Špargľovo-slaninové cestoviny

Prísady:
250 gramov cestovín
250 gramov slaniny (8 pásov), nakrájanej
250 gramov špargle
1/2 šálky suchého bieleho vína (podľa chuti možno zdvojnásobiť)
1/2 šálky strúhaného parmezánu
Ako na to:
Uvarte cestoviny podľa návodu. Medzitým si na panvici do chrumkava opečte slaninu. Slaninu dajte bokom a na masti za občasného miešania asi 5 až 6 minút opekajte špargľu. Vyberte ju a na panvicu nalejte víno. Povarte ho asi 5 minút, prípadne - kým nestratí polovicu objemu. Vyberte prípadné spečené kúsky a vysypte na panvicu cestoviny, špargľu, slaninu a dobre premiešajte. Okamžite podávajte a pred servírovaním posypte parmezánom.

Cícer na špenáte

Prísady:
4 šálky čerstvého špenátu
1 plechovka cícera (alebo hrnček uvareného)
lyžica olivového oleja
rasca, soľ, korenie
2 strúčiky mletého cesnaku
Ako na to:
Rozohrejte olej a restujte na ňom aspoň dve minúty cesnak. Pridajte špenát, cícer a rascu a neustále miešajte, kým špenát úplne „nezvädne“. Dochuťte soľou a korením. Podávajte samotné alebo s chrumkavým chlebom.

Zdroj: buzzfeed.com

01 - Modified: 2006-11-20 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Jedňáky
01 - Modified: 2024-05-03 22:00:00 - Feat.: - Title: Pokrm bohov len pre vyvolených: Prejdite sa s nami stručnými dejinami kakaa 02 - Modified: 2024-05-02 22:00:00 - Feat.: - Title: Cukrárska legenda z Kremnice: V zlatom meste obnovili výrobu zákuska, ktorý vraj spôsobuje závislosť 03 - Modified: 2024-04-24 10:40:01 - Feat.: - Title: Najlepší šéfkuchári a reštaurácie na Slovensku sú známe. Kto tento rok získal zlatú vidličku? 04 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie 05 - Modified: 2024-04-17 10:30:00 - Feat.: - Title: Foodblogerka Kristína Suchánková: Nie som fanúšikom jaterníc či držiek, vyskúšam však hocičo​
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
04. máj 2024 05:02