StoryEditor

Fit s HN: S týmito krokmi budete fit do plaviek

01.07.2014, 00:00
Autor:
stlstl
Pozrite si štvrtý diel seriálu Fit s HN, kde vám každý druhý týždeň spolu s Trénerom na Dosah ukážeme, ako zdravšie žiť a ako vydržať.

Haló, je tu leto! Čas skrátených sukní, tričiek bez rukávov, úzkych outfitov a čas dovoleniek. V lete chceme čo najlepšie vyzerať nielen v plavkách, ale vo všetkom, čo na seba dáme. Nie ste ešte na svojej vysnívanej váhe? Pripravili sme pre vás zopár zásad, ktoré zaberú, keď ich budete dodržiavať. Ich účinok zaručene uvidíte na svojej postave a rozhodne sa budete cítiť príjemnejšie.

Tri hlavné zásady:

1. Jedzte pravidelne počas celého dňa. Celodenné hladovanie a večerné vyjedanie chladničky je nezdravé a, ako viete, ukladá sa po ňom tuk na miestach, ktoré by mali zostať štíhle. Nastavte si mobil alebo budík, aby vám každé 3 hodiny pripomenuli, že je čas na jedlo. Nevynechajte raňajky, desiatu, obed, olovrant a večeru. Vaše telo si zvykne na pravidelný príjem potravy a nebude musieť nič ukladať. Menšie a pravidelné porcie pohnú s ručičkou na váhe smerom dolu.

2. Pite. Pravidelný príjem tekutín je predovšetkým v lete veľmi dôležitý. Ak sa napijete napr. každú hodinu, výrazne vám to zlepši fungovanie metabolizmu.

3. Hýbte sa dvakrát viac, ako ste boli doteraz zvyknutí. Vaše telo to správne naštartuje a čoskoro uvidíte prvé výsledky.


A teraz si rozoberme detaily letného stravovania:

- Raňajkujte – raňajky sú dôležité na naštartovanie celého dňa a naštartujú aj celý váš metabolizmus.
- Vylúčte zo svojho jedálnička bielu múku, cestoviny, zemiaky, cukor a bravčové. Budete sa hneď cítiť ľahšie.
- Ovocie jedzte len doobeda. Cukor obsiahnutý v ovocí v druhej polovici dňa už tak rýchlo nespálite.
- Vynechajte sladené nápoje, pite čistú vodu a nesladený čaj, najlepšie bylinkový.
- Zelenina ako hlavný chod. Dajú sa z nej vykúzliť výborné jedlá, ktoré nezaťažia váš žalúdok a pomôžu pri zhadzovaní kíl.
- Nevynechávajte večeru, skúste šaláty na všetky spôsoby, po ľahkej večeri budete ľahšie zaspávať a nebudete hladní.
- Večerné maškrtenie pri televízií vymeňte za nakrájanú mrkvu. Budete chrúmať a nepriberať.
- Urobte si očistný deň. Jeden deň v týždni skúste piť len zeleninové šťavy zriedené s vodou, ak budete hladní, doprajte si na obed celozrnnú ryžu.

Urobte si napríklad zeleninové placky:
Recept na cukinovo-mrkvové placky od TRÉNERA NA DOSAH

1 cukina, trochu stopkového zeleru
2 mrkvy, 3 vajíčka
soľ a korenie podľa chuti, ja som pridala aj muškátový orech

Všetko nastrúhame na väčšom strúhadle, pomiešame, vytvoríme placky a šup s nimi na plech, piekla som ich 35 minút na 200.
 

A pár osvedčených rád pre letný pohyb:

- Prechádzajte sa. Všade, kam môžete, choďte pešo. Vystúpte skôr z autobusu, nechajte cez víkend auto doma... každý pohyb sa ráta a chôdza krásne formuje nohy a zadok.
- Schody, nie výťah. Trik, ako sa dostať do formy. Stačí pár dní a vy zistíte, že máte lepšiu kondičku.
- Švihadlo vás vráti do detských čias a vyskáčete si postavu do plaviek. Denne stačí 5 minút, uvidíte ten zázrak.
- Zapojte celú rodinu, vymyslite si aspoň dve pohybové aktivity tak, aby sa bavil aj zvyšok rodiny. Lebo ten, kto je šťastný, tomu lepšie spaľuje.


V prvom diele nášho seriálu sme ukázali ako vydržať. Pokračovali sme o tom, že ak sme zaneprázdnení, nemusíte byť aj produktívni a naposledy sme pridali abecedu cvikov.
 

Kto je ALEXANDRA MACHANOVÁ

Alexandra Machanová vyštudovala Strednú pedagogickú školu a neskôr sociálnu prácu v Bratislave. Osobnú trenerku robí už viac ako 15 rokov. Začínala ako precvičovateľka aerobicu a neskôr si spravila "trénera 3 triedy - SAFA". Cvičí na Slovensku aj v zahraničí a projekt TRÉNER NA DOSAH vznikol minulý rok ako prirodzené vyústenie jej pôsobenia v športovom živote.  Snaží sa ľuďom priblížiť pohyb ako taký a základy zdravej stravy. Dnes pri množstve klientov pracuje aj formou virtuálneho koučovania.

01 - Modified: 2006-07-17 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Hyundai má opäť vedenie
01 - Modified: 2024-05-01 07:55:35 - Feat.: - Title: Dokonalú postavu nemá zadarmo: Takto dosiahnete štíhlu a vypracovanú figúru podľa Belly Hadid 02 - Modified: 2024-04-30 06:57:05 - Feat.: - Title: Päť tipov, ako zrýchlite metabolizmus. Do leta môžete mať expresne o pár kíl menej 03 - Modified: 2024-04-24 09:13:53 - Feat.: - Title: Posilníte si svalstvo, podporíte pevnejšie zdravie a spálite kalórie: Vyskúšajte tento štýl chôdze 04 - Modified: 2024-04-11 15:00:00 - Feat.: - Title: Diéta, ktorá sľubuje dlhodobé účinky: Takto sa podarilo schudnúť herečke Renée Zellweger 05 - Modified: 2024-04-09 14:36:50 - Feat.: - Title: Sú pre vás lieky na chudnutie ako Ozempic? Zvážte tieto riziká a výhody
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
03. máj 2024 18:49