StoryEditor

Rytmus ukazuje film o sebe. Na konci sa rozplakal

18.06.2015, 11:43
Autor:
stlstl

Patrik „Rytmus“ Vrbovský si svoje súkromie vždy strážil. Až teraz sa rozhodol otvoriť svoju 13. komnatu a bez obalu prehovoriť o neľahkej minulosti a rómskom pôvode v novom slovenskom filme RYTMUS sídliskový sen, ktorý príde do našich kín už toto leto, 20. augusta.

Najznámejší slovenský raper tak prichádza v celovečernom filme, kde odkryje svoje súkromie a odhalí, čo o ňom doteraz netušili ani jeho najväčší fanúšikovia. RYTMUS sídliskový sen je otvorenou spoveďou muža s rómskymi koreňmi, čo sa vzoprel predsudkom okolia a tvrdo si išiel za svojim cieľom. Dnes má na konte tri albumy, ktoré sú všetky multiplatinové, pol milióna fanúšikov na Facebooku a videá na YouTube, ktoré majú viac ako 200 miliónov videní.

O tom, ako a kde vyrastal, rapuje Rytmus v mnohých svojich piesňach. Snímka, ktorá vznikal osem rokov ale sľubuje zdokumentovať jeho súkromie a pôvod oveľa detailnejšie a z viacerých uhlov. Záver traileru ukazuje, ako sa inokedy tvrdý raper pri sledovaní snímky rozplače. "Ty kokos," komentuje obsah filmu, ktorého nakrúcanie v polovici sám zastavil a utiera si slzy. Film podľa autorov ponúkne exkluzívne zábery z rodinných archívov a osobné výpovede ľudí z najbližšieho okolia kontroverzného muzikanta, ktorý s kapelou Kontrafakt definoval a menil podobu slovenského i českého hip hopu.

Ako vznikal plagát k filmu
Nečakajte drahé šperky, autá, hodziny a symboly úspechu, ktorými sa Rytmus rád prezentuje. Plagát je vizuálnou skratkou filmu, v ktorom Rytmus na chvíľu odložil masku profesionála a vyznávača luxusu a dovolil režisérovi Mirovi Drobnému poodhaliť to, čo o ňom vedel iba málokto.

"Plagát vznikal viac ako tri mesiace v spolupráci s reklamnou agentúrou Apple Pie a myslím, že sa nám spoločnými silami nakoniec podarilo dostať tých 90 minút filmu do jedného vizuálu," opisuje priebeh tvorby režisér a scenárista Miro Drobný. "Vyberali sme z niekoľkých verzií, posledné slovo mal však Rytmus." A tomu hrozilo, že pôjde donaha. “Áno, uvažoval som aj nad možnosťou, že budem na plagáte nahý, tak ako vo filme, no nakoniec som to zrušil. Nahý dospelý chlap vyzerá divne", uviedol Rytmus veci na pravú mieru.

Z plagátu cítiť symboly doby, v ktorej Rytmus vyrastal: sídlisko, asfalt, detstvo, nápisy kriedou na chodníku. Jeho ústredným motívom je písmo malého chlapca v kontraste s plačúcou tvárou dospelého muža, čo vyvoláva hneď niekoľko otázok. Čo nám chce tento muž povedať? Odhalí aspoň kúsok toho, čo skrýval pred objektívmi kamier a fotoaparátov? Do akej miery nechá diváka nahliadnuť do svojho súkromia? Našli filmoví tvorcovia jeho slabé stránky? Uvidíme vo filme.

01 - Modified: 2007-06-27 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Nováky: Našli poslednú obeť
01 - Modified: 2024-05-02 10:42:58 - Feat.: - Title: Vo Francúzsku vznikne komisia na vyšetrenie sexuálneho násilia v kinematografii 02 - Modified: 2024-04-27 09:41:10 - Feat.: - Title: KVÍZ: Ako dobre poznáte film Diabol nosí Pradu? Otestujte sa 03 - Modified: 2024-04-08 15:54:24 - Feat.: - Title: Týždeň slovenského filmu predstaví minuloročnú domácu tvorbu 04 - Modified: 2024-04-04 20:52:49 - Feat.: - Title: Novinku Guya Ritchieho v Rusku uvedú až po deviatom máji, prednosť dostal ruský film 05 - Modified: 2024-04-04 09:12:32 - Feat.: - Title: Dočkali sme sa! Maštalír a Geislerová odhaľujú triler vzťahu v mrazivej snímke Smršť. Môžeš si ju pozrieť v kinách
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
04. máj 2024 13:25