StoryEditor

Tlmočníka už nebudete potrebovať. Prekladanie zvládnu hodinky s Androidom

22.08.2015, 00:00
Autor:
bopbop
Hodinky so systémom Android Wear vedia po poslednej aktualizácii prekladať celú konverzáciu v takmer reálnom čase.

Koncom týždňa dorazil do hodiniek s Androidom nový update, ktorý poctivo zmenil výzor a správanie zariadenia. Spolu s aktualizáciou sa objavila aj aplikácia Google Translate. Aplikácia výrazne uľahčuje komunikáciu medzi dvoma ľuďmi, ktorý rozprávajú rozličnými jazykmi.
 


Celá komunikácia môže vyzerať čudne, keďže pri nej budete smiešne mykať zápästím. Ale má to svoje opodstatnenie. Ak ste napríklad na dovolenke a chcete sa spýtať, kde je múzeum, tak stačí spustiť aplikáciu Google Translate. Povedať svoju otázku v materinskom jazyku a namieriť displejom hodiniek na hodinky človeka, ktorého sa pýtate. Jemu sa zobrazí preklad v jeho vlastnom jazyku. On nadiktuje hodinkám odpoveď a rovnakým pohybom zápästia vám ju odošle.
 


Snímka:Google


Takéto prekladanie konverzácie funguje zatiaľ len medzi 44 z 90 podporovaných jazykov. Medzi ktorými jazykmi ide prekladať, zistíte v samotnej aplikácii, píše theverge.com. Jedinou nevýhodou je, že aplikácia vyžaduje internetové pripojenie. A to môže výjsť v zahraničí draho. Najmä ak sa pohybujete v exotických destináciách, mimo Európy, kde by sa program mohol hodiť najviac. Načasovanie aktualizácie a aj Google Translate prišlo práve vhod, keďže čoskoro dôjde aj k aktualizácii Apple Watch.

01 - Modified: 2007-08-28 09:32:00 - Feat.: 0 - Title: Rozdelenie Kosova by bolo pre Verhagena prijateľné
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
06. máj 2024 00:19