StoryEditor

Tri aplikácie, za ktoré sa oplatí zaplatiť

14.05.2015, 00:00
Vybrali sme prémiových pomocníkov do každého smartfónu. Pre šport, zábavu a voľný čas.

Runtastic Pro

Jedna z obľúbených aplikácií pre správu vášho aktívneho životného štýlu. Runtastic vo svojej prémiovej verzii Pro je dostupný pre všetky aktuálne najpoužívanejšie operačné systémy na trhu (iOS, Android, Windows Phone, BlackBerry) a patrí tak k unikátom.

Aplikácia vám pomáha manuálne robiť denník všetkých cvičení, ktoré ste mohli za deň vykonať, no, samozrejme, aj automaticky zapisuje dáta počas behu alebo cyklistiky.

V prémiovom vyhotovení vám bude Runtastic napríklad hlásiť medzičas na kilometroch alebo po určitom časovom úseku a sledovať tep (musíte mať podporované príslušenstvo). Ďalej bude zapisovať dáta o počasí, ukáže vašu hydratáciu alebo bude spolupracovať s inteligentnými hodinkami.

Zaujímavou funkciou je aj možnosť sledovania vášho behu online alebo zdieľania na sociálnych sieťach. A zatiaľ čo bežíte, môžu vám priatelia poslať podporu. Samozrejmosťou sú taktiež podrobné štatistiky, ktoré okrem telefónu nájdete online aj na stránke runtastic.com.

Cena: 5 eur

Dostupnosť: iOS, Android, Windows Phone, BlackeBerry

 

Sygic

Keďže sa blíži leto a obdobie dovoleniek, do telefónu patrí aj špičková navigácia. Aj keď „doma“ na Slovensku vám môže pri šoférovaní stačiť online aplikácia ako Waze, v zahraničí by vás pri dlhodobom používaní vyšli prenesené dáta veľmi draho. Sygic patrí k najsťahovanejším off-line navigáciám.

Táto je navyše dostupná na viacerých zariadeniach. Dostanete ju nielen na iOS do iPhonu, Androidu, ale aj do telefónov s Windows Phone.

Balík, ktorý obsahuje licenciu pre všetky európske krajiny, stojí aktuálne v akcii 30 eur. Následne si do telefónu dokážete stiahnuť len tie mapy, ktoré potrebujete. Sygic, samozrejme, ponúka hlasovú navigáciu, ukazuje mnohé údaje o vypočítanej trase ako čas príchodu alebo vašu aktuálnu rýchlosť.

Sygic okrem iného ponúka vodičom aj jeden zaujímavý doplnok. A to je zmapovanie všetkých radarov, ktoré môžete po ceste stretnúť. Systém rozposielania pokút po Európskej únii v Schengene už funguje, a tak môže mať funkcia vysokú informačnú hodnotu. Je však platená navyše, stojí 15 eur.

Cena: 30 eur (akciová)

Dostupnosť: iOS, Android, Windows Phone

 

Monument Vally

Keďže treba občas aj oddychovať, Monument Valley je skvelým spôsobom na vlastnú „psychohygienu“. Na pohľad veľmi jednoduchá hra je jednou z najoceňovanejších za nápad a spracovanie. Zaujímavosťou je, že táto hra mala pomerne bohatý rozpočet, stála takmer milión dolárov. A nie je to žiadny krvák, ale prostriedok na relaxovanie.

V Monument Valley je vašou úlohou prechádzať s postavou cez jednotlivé úrovne. V každej novej mape musí nájsť novú cestu, avšak v tejto hre neplatia klasické zákony gravitácie. A tak chodíte s malou bielou postavou po bokoch budov či kolmo hore.

Napriek jednoduchej grafickej stránke sú lokácie veľmi pestré, plné detailov a úžasne spracované. Aj preto si túto platenú hru stiahlo viac ako 10 miliónov platiacich hráčov.

Navyše je to hra, ktorá vám nemusí zabrať hodiny, ale viete si ju vychutnať aj v päťminútových dávkach. Po stiahnutí vás nečaká žiadne menu, priamo skočíte do hry. A tak ako ostatné vybrané aplikácie je Monument Valley dostupná pre všetky tri platformy.

Cena: 1 euro

Dostupnosť: iOS, Android, Windows Phone

01 - Modified: 2007-05-31 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Bieloruský magnát vo väzení
01 - Modified: 2021-12-12 22:58:26 - Feat.: - Title: iPhone 13 mini je malá raketa 02 - Modified: 2021-08-09 07:56:35 - Feat.: - Title: Apple vyráža do boja proti pedofílii: V iPhonoch chce hľadať fotky zneužívaných detí 03 - Modified: 2021-12-29 11:41:42 - Feat.: - Title: Päť aplikácií, ktoré vám perfektne pomôžu s cvičením jogy 04 - Modified: 2020-10-14 16:29:24 - Feat.: - Title: Apple spravil niečo, čo sme ešte nezažili. Jeho ťah vytvorí predajný hit 05 - Modified: 2020-09-12 22:13:30 - Feat.: - Title: iPhone nie je najpokrokovejší. Ľudia ho však chcú kvôli špeciálnemu dôvodu
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
02. máj 2024 06:37