Ilustračná snímka. FOTO: Andrea Škvareninová
StoryEditor

Slovenský CloudTalk získal 26 miliónov eur. Chce byť lídrom v hlasovej komunikácii založenej na AI

17.01.2024, 10:49
Autor:
redred

Slovenská spoločnosť CloudTalk získala investíciu vo výške 26 miliónov eur. Firma ponúka riešenie pre volania poháňané umelou inteligenciou a softvér pre kontaktné centrá podnikov.

Slovenská spoločnosť CloudTalk bola založená s cieľom zjednodušiť firmám telefonovanie s ich zákazníkmi. 

„Bola zábava sledovať, ako náš produkt rieši problémy viac než 4 000 obchodných tímov a oddelení v styku s klientom vo vyše sto krajinách sveta. Zabezpečuje vyše 400 miliónov rozhovorov so zákazníkmi,“ hovorí Martin Malych, výkonný riaditeľ spoločnosti CloudTalk.

Nová investícia strategicky zrýchli rast a inovácie produktov spoločnosti CloudTalk, obzvlášť v oblasti jej cloudového telefónneho systému a riešení pre kontaktné centrá poháňané umelou inteligenciou. Investícia prichádza v čase snahy o zlepšenie výkonnosti a zvýšenie efektivity, informovala spoločnosť v tlačovej správe. 

Cieľom CloudTalku je vylepšiť vlastné komunikačné nástroje poháňané AI, zabezpečiť pohodlnú integráciu s modernými podnikateľskými nástrojmi a používateľom po celom svete zabezpečiť bezproblémové interakcie.

„Videli sme zvyšujúci sa dopyt po nástrojoch na cloudovú komunikáciu, ktoré dokážu efektívne riešiť výzvy tímov v kontakte so zákazníkom. Používatelia chcú telefonické riešenie, ktoré im pomáha so základnými vecami ako zlepšenie kvality hovorov, zvyšovanie počtu zdvihnutých hovorov a sprehľadnením CRM databázy,“ uvádza Malych.

image

CEO firmy CloudTalk Martin Malych. FOTO: Andrea Škvareninová

Malych pokračuje: „Zákazníci chcú, aby toto riešenie na telefonovanie bolo inteligentné. Napríklad, aby zhrnulo hovory vďaka umelej inteligencii, automatizovalo robenie si poznámok a monitorovalo názory zákazníkov vďaka analýze sentimentu.“

Spoločnosť sa zameriava na budovanie platformy, ktorá spĺňa požiadavky zamestnancov pracujúcich mimo kancelárie, ale ponúka zákazníkom aj inovatívne funkcie ako vytáčanie s pomocou AI, konverzačnú inteligenciu a rozpoznávanie hlasu. Víziou CloudTalk je vytvoriť jednotný ekosystém pre sales tímy a oddelenia starostlivosti o zákazníkov.

KPN Ventures, veľký holandský telekomunikačný operátor a hlavný investor, poslanie spoločnosti CloudTalk plne podporuje: „Sme ohromení z intuitívnych riešenií CloudTalk využívajúcich umelú inteligenciu a ich schopností vyhovieť stále sa meniacim potrebám moderných firiem,“ hovorí Sem Alberga, investičný riaditeľ spoločnosti KPN Ventures.

image

Tím firmy CloudTalk. FOTO: Oleš Cheresko

„Táto investícia je veľkým skokom vpred pri napĺňaní našich cieľov. Nielen z hľadiska finančného rastu, ale aj zásadnej transformácie toho, ako firmy komunikujú,“ uzatvára Martin Malych.

01 - Modified: 2024-04-16 16:47:52 - Feat.: - Title: Microsoft investuje 1,5 miliardy dolárov do spoločnosti G42, ktorá v Spojených štátoch vyvolala obavy 02 - Modified: 2024-03-28 10:04:30 - Feat.: - Title: Slováci uspeli, nastupuje Čína. Firma kúpila exkluzívne práva na lietajúce auto AirCar 03 - Modified: 2024-03-26 12:34:58 - Feat.: - Title: Zlatá stredná cesta? 04 - Modified: 2024-03-15 14:59:21 - Feat.: - Title: Náš projekt je rekordér. Na envirorezorte viazne roky, spôsobilo nám to miliónové škody, tvrdí šéf Kositu 05 - Modified: 2024-03-07 22:47:34 - Feat.: - Title: Obchod medzi Maďarskom a USA vlani prekročil deväť miliárd dolárov, v krajine investujú stovky firiem
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
28. apríl 2024 02:58