Motorola Edge 40 Neo. FOTO: Lukáš Hron, Mobil.idnes.cz
StoryEditor

Konkurencia pre Samsung a Apple? Lenovo chce zo značky Motorola urobiť trojku na trhu so smartfónmi

19.01.2024, 12:08
Autor:
ČTKČTK

Podľa výkonného viceprezidenta spoločnosti je jednu z hlavných strategických krajín India.

Čínska technologická spoločnosť Lenovo verí, že jej značka smarftónov Motorola sa do troch rokov stane trojkou na svetovom trhu, ktorému teraz dominujú firmy Samsung a Apple. V rozhovore so spravodajskou televíziou CNBC to povedal výkonný viceprezident Lenova Matthew Zielinski.

Lenovo je najväčším výrobcom osobných počítačov na svete, Motorolu firma kúpila v roku 2014 od americkej spoločnosti Google. V posledných rokoch sa Lenovo snaží značku Motorola posilniť a presadiť ju na trhu s drahšími smartfónmi, kde by konkurovala firmám na prvých dvoch priečkach. V roku 2020 firma Lenovo obnovila slávny model Motorola Razr - ohybný smartfón.

image

Čo dostanete za 600 eur? Otestovali sme smartfón, ktorý je dobrý, no nemá to v rámci konkurencie jednoduché

Zielinski uviedol, že firma zmenila smer podnikania Motoroly a dala značke vyššiu prioritu, čo sa teraz vypláca. "Stavil by som sa o výplatu, že do troch rokov budeme tretí na svete," povedal Zielinski.

Najväčšími hráčmi v odvetví smartfónov sú teraz Apple a Samsung, spolu majú na trhu asi 40-percentný podiel. Motorola a Lenovo mali podľa spoločnosti Counterpoint Research v treťom štvrťroku na trhu spoločne podiel okolo štyroch percent, čo z nich robí ôsmeho najväčšieho hráča.

image

Rok 2023 bol plný technologických noviniek. Prinášame ti ZOZNAM najlepších vychytávok

Na niektorých trhoch sa im však darí lepšie, napríklad v USA bola Motorola tretím najväčším predajcom smartfónov podľa podielu na trhu. V Latinskej Amerike je Motorola druhým najväčším hráčom. Pôvodne bola Motorola americká značka.

Zielinski dodal, že firma bude cielene zvyšovať podiel na trhoch geograficky. Motorola sa podľa neho bude snažiť o stabilný rast na trhoch, na ktorých pôsobí, kým tam nedosiahne desaťpercentný podiel. To zvýši jej podiel na trhu aj celosvetovo.

Za jednu z hlavných strategických krajín pre Lenovo označil Zielinski Indiu. Dodal, že v prípade potreby je firma pripravená zvýšiť výrobu vo svojej indickej továrni v meste Puduččéri.

01 - Modified: 2024-04-26 12:00:00 - Feat.: - Title: Čínska značka tento rok zatlačí na pílu. Svoju obľúbenú sériu vybaví prémiovými funkciami 02 - Modified: 2024-04-22 13:32:03 - Feat.: - Title: Keď spojíte krásny dizajn, skvelú výbavu a príjemnú cenu. Novinky od Motoroly majú čím očariť 03 - Modified: 2024-04-17 05:30:00 - Feat.: - Title: Google sprístupnil prvú verejnú beta verziu nového Androidu. Aké zmeny a novinky prináša Android 15? 04 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Ohybný displej, AI a ideálna výbava do kancelárie. Novinky od Lenova sa dočkali zaujímavých vylepšení 05 - Modified: 2024-03-20 11:00:00 - Feat.: - Title: Motorola chystá predstavenie špičkového smartfónu. Spoločnosť odhalila jeho dizajn a prítomnosť AI
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 15:20